Szombathelyi Sportiskola


Röplabda szakosztály

Hírfolyam

Vissza a hírekhez

2 győzelem az OSB II. osztályában!

2020.01.19-én Balatonfüreden rendezték az U17-es Serdülő bajnokság középszakaszának 2.fordulóját, ahová csoportelsőként utazott el gyermek korosztályú csapatunk.
Első meccsünket a házigazda SZBBRA Balatonfüred csapatával játszottuk,akik ellen új felállásban léptünk pályára,több játékosom is új poszton próbálhatta ki magát eredményesen. A lányok szép kiegyensúlyozott játékkal gyors győzelmet arattak, mind támadásban, mind pedig mezőnyben ellenfelünk felé kerekedtek.

SZOSI B-SZBBRA 3 :0 (12,12,18 )

Második mérkőzésünkön a RÖAK Kaposvár csapatával vívtuk,a Kaposváriak részéről már nagyobb ellenállásra számíthattunk.
Jól indult a játszma, de a szett véghajrájában nyitási és fogadási hibáinkat kihasználva,ellenfelünk örülhetett a szettgyőzelemnek.19:25
A következő két szettben összeállt a játékunk, a beindított labdákból eredményesen támadtunk. A 2.szettet jó nyitássorozatokkal gyorsan lezártuk, 25:6-ra nyerve , a döntő harmadik szettjében szép játékkal rukkoltak elő a lányok, pontos beindításokból tudtunk támadni és megérdemelten megszerezni a szett és meccsgyőzelmet..25:17

SZOSI B - RÖAK Kaposvár B 2:1( -19, 6, 17)

A 3.mérkőzésünket a PTE-PEAC csapatával vívtuk.
Ennek a meccsnek a tétje a csoport elsőség és ezzel együtt a legjobb 12 közé jutás volt.
Jól indultunk, nagyon akarták a lányok ezt a győzelmet,lelkesen küzdöttek minden pontért.Jó nyitások, hosszú labdamenetek,ponterős ütésekkel 25:13-ra hoztuk a szettet.
A második játékrészben továbbra is mi irányítottuk a játékot hamar nagy előnyre tettünk szert.22:16-ról azonban a pécsi csapat nyitásokkal felzárkózott sajnos és nagy küzdelemben 26:24-re nyert.
A továbbjutáshoz a 3.döntő szettben sajnos ellenfelünk kinyitotta a csapatot, semmi ellenállást nem tanúsitottak a pályán lévők. A lányok a torna végére fejben is elfáradtak, egy biztos győzelmet és továbbjutást kiengedve a kezükből.
Így azonos pontaránnyal a két tornán 6 mérkőzésből 5-öt megnyerve csoport másodikként fejeztük be a középszakaszt. Az utolsó szettet leszámítva dicséret illeti a csapatomat, annak minden tagját az elért eredményért. A nyitásfogadásunkon sokat kell javítani amit rengeteg gyakorlással tudunk megvalósítani.

A csapat tagjai:
Csóka Kitti,Gergácz Olga, Horváth Nóra, Kocsis Dorka , Kondics Liliána, Kovács Szofi, Nagy Dorina, Németh Laura, Ragasits Lili, Rákóczi Lilla, Rudolf Larissza, Stéger Lili.

edző: Magyarósi Andrea