Szombathelyi Sportiskola


Röplabda szakosztály

Hírfolyam

Vissza a hírekhez

2020.február 02. OGYB I. Bp UTE

Az alapszakasz utolsó körében ismét nagyon erős ellenfelekkel kerültünk össze: a listavezető Gödöllővel,
valamint a Kaposvár A csapatával. A tornán nélkülöznünk kellett Gergácz Olgi csapatkapitány játékát kéz sérülés miatt.

RÖAK Kaposvár A - Szosi A 2:1 (-18, 19, 6)

Lelkes játékkal indítottuk az első szettet , jó nyitásokkal , eredményes támadásokkal meglepve ellenfelünket.
Mind mezőnyben, mind pedig a hálónál kemény ütésekkel, valamint okos ejtésekkel és blokkokkal ,fegyelmezett játékkal ellenfelünk fölé tudtunk kerekedni.Ennek meg is lett az eredménye,a csapat megmutatta valódi tudását, megnyerve az első szettet.
A 2. szettben a csapatunk egyenrangú ellenfele volt a Kaposvári csapatnak 17-17-ig fej fej mellett haladt a két csapat. Azonban egy jó nyitás sorozat következtében ellépett a Kaposvári csapat ,próbáltunk fordítani de sajnos már nem tudtuk a hátrányt ledolgozni.
A 3 .szettre 1:1-es állással fordultunk.Bent volt egy meglepetés győzelem a levegőben. Sajnos elfogyott a lendület, a lányok fejben feladták, a csapat csak árnyéka volt önmagának. A Kaposvári csapat gyorsan megnyerte a szettet, így a meccset is.
Továbbra is érthetetlen számomra, hogy az első két szettben nyújtott szép és eredményes játék után, hogyan és miért blokkoltak le a lányok...Ennek ellenére büszke vagyok a csapatomra, ezen a mérkőzésen meg tudtuk mutatni igazi tudásunkat!

Szosi A - Gödöllői RC 0:3 (-8, -6, -16)

Az első mérkőzésen mutatottakkal ellentétben kishitűen játszottunk a Gödöllő ellen,ennek eredményeként játék alig alakult ki. Ha sikerült a nyitást beindítani a támadásaink erőtlenek bátortalanok és pontatlanok voltak.
A 3-ik szettben összekapta magát a csapat, pontosabbak voltak a beindítások, végre tudtunk támadni. A nyitásokból is sikerült direkt pontokat szerezni. Azonban kiütközött a tudásbeli különbség a két csapat között, mezőnyben és támadásokban is jóval erősebb, fegyelmezetten játszó Gödöllői lányok nyerték a meccset 3 :0-ra.

Mi a 13-20. helyért játszunk a folytatásban, most már hasonló tudású csapatok ellen torna rendszerben.
Minden csapattal találkoztunk az alapszakaszban és ezáltal rengeteg tapasztalatot szerezhettünk. Sajnos önbizalom tekintetében a többi csapat jobban áll, olyan mérkőzéseket is elvesztettünk 2:1-re , amelyekben komoly előnyre tettünk szert. Megfelelő hozzáállással, kicsit nagyobb lelkesedéssel és önbizalommal sokkal szorosabb meccseket tudnánk játszani, a csapatunkban egy jobb helyezés is benne van! Egyenlőre még a nyerési esélytől megtorpan a csapat, nem tudjuk kihasználni a lélektani előnyt. Ennek ellenére úgy gondolom az utóbbi időszakban sokat fejlődtek a lányok, mind egyéni teljesítményekben , mind pedig csapatként is

A csapat tagjai: Gergácz Olga, Bóta Izabel, Gráczer Virág, Kocsis Dorka, Kondics Liliána, Kovács Szófia, Nagy Dorina, Németh Laura, Palotai Lili, Ragasits Lili,Rákóczi Lilla,Rudolf Larissza
edző: Magyarósi Andrea