Szombathelyi Sportiskola


Röplabda szakosztály

Hírfolyam

Vissza a hírekhez

Szeged kupa U15 alap kategória

Szosi 1
Hosszú, fárasztó, de annál jobb és élménygazdagabb hétvégén vagyunk túl. Két nap alatt hét mérkőzést játszottunk, szombaton négyet, vasárnap pedig hármat. A szombati napot sikerült hibátlanul abszolválni, minden mérkőzésünket magabiztos játékkal 2:0 arányban nyertük meg, így vasárnap két másik csoportelsővel egy külön csoportba kerültünk. A sikeres szombat miatt vasárnap már biztos volt, hogy a legjobb 6 között végzünk. Vasárnap a Vasas 3-as, és a Közgáz csapatával mérkőztünk meg, reális esélyünk volt, hogy döntőbe kerüljünk. Hatalmasat küzdöttek a lányok, több alkalommal 6-8 pontos hátrányból sikerült fordítanunk. Szívüket-lelküket kitették a pályán, de sajnos döntő szituációkban nem sikerült úgy teljesítenünk, ahogy szerettük volna. Mindkét mérkőzésünket 2:1 arányban veszítettük el, Vasas csapata ellen az összesített pontarány 54:57, míg a Közgáz ellen 52:54 volt. Utolsó mérkőzésünket Kecskemét 1-es csapata ellen vívtuk az 5. helyért. Az első szettben hatalmas küzdeni akarással 10 pontos hátrányból felállva 29:27-re sikerült nyernünk. Ezután sajnos eluralkodott rajtunk a fáradtság, nem tudtunk olyan lendülettel játszani, mint addig, ezt a mérkőzést is 2:1 arányban buktuk el, így 6. helyen zártuk a versenyt.
Összességében teljesen elégedett vagyok a mutatott teljesítménnyel, de leginkább a küzdeni akarás az, amit szeretnék kiemelni. Több alkalommal nálunk idősebb és erősebb csapatokon sikerült felül kerekedni, szívből, egymásért küzdve. Egytől egyig büszkék vagyunk a lányokra, remek hétvégén vagyunk túl, gyönyörű pillanatokkal!

A csapat tagjai: Bíró Lili, Bánfi Nóra, Sánta Dalma, Szakály Stefánia, Kelemen Krisztina, Kelemen Dóra, Tóth Lili, Nagy Johanna, Kovács Anna

Edző: Széll Dániel

Szosi 2
Első mérkőzésünk a Vasas harmadik számú csapata ellen volt, félve álltunk hozzá a meccshez. Ahogy az várható volt jó nyitásokkal és jó mezőnymunkával könnyedén mentek át rajtunk. Ami pozitívum és büszke is vagyok a csapatomra, hogy vereség ellenére is mosolyogva jöttek le a pályáról és várták a következő mérkőzést. Második meccsünk a Szolnok ellen volt, lányaim olyan örömmel játszottak, amit én még nem tapasztaltam! Hosszú várakozás után a 3. mérkőzés a Szeged ellen volt, itt már látszott a fáradtság a lányokon, de a jó nyitásokkal és támadásokkal sikerült megverni ellenfelünket. A második napon a korai kelés nem könnyített a dolgunkon, ennek ellenére szoros mérkőzés volt, 2-1re kaptunk csak ki. A lányok kedvét ez sem szegte, továbbra is pozitívan álltak a mérkőzésekhez. Az utolsó csoportmérkőzés várt ránk. Itt látszott a lányokon legjobban a fáradtság, a nyitások nem voltak hatékonyak, a nyitásfogadás sem volt pontos és ebből fakadóan nem tudtunk jó támadásokat kialakítani, mezőnymunkában voltak jó megmozdulások, ettől függetlenül a kedvük továbbra is töretlen volt. A helyosztón Tatabánya 3 csapata volt az ellenfelünk a 17-18. helyért, nehézkesen indult a meccs, el is húzott az ellenfél, de átfordultunk a holtponton és sikerült egy szorosabb mérkőzést kialakítani, de a végén a mérkőzést a Tatabánya nyerte. Szomorkodásra nem volt okunk, hiszen ha az ellenfeleket nézzük a 18. hely 23-ból egészen jó. A következő tornához nagy reményekkel vágunk neki.

Csapat tagjai: Somogyi Barbara(csk), Lőrincz Barbara, Talasz Anna, Stéger Babett, Kovács Emese, Kovács Izabella, Horváth Hanna, Vass Hanna, Nagy Flóra, Podlócz Málna

Edző: Pék Marcell