Szombathelyi Sportiskola


Röplabda szakosztály

Hírfolyam

Vissza a hírekhez

Szombathelyi Röplabdás Válogatott érdekeltségek ☝️

Lassan egy hete készül Szegeden a leány U15-ös röplabda válogatott. A két hetes edzőtáborban 32 ifjú tehetség kapott meghívót. Ezúttal a Szombathelyi Sportiskola mindkét reménysége Szakály Stefiánia és Gergácz Olga is ott lehet az edzőtáborban. Előbbi center, utóbbi szélső poszton bizonyíthatja rátermettségét. Mindketten remek adottságokkal rendelkeznek.
A játékosaink mellett az edzői teamben is kaptak helyet szombathelyi kötődésű kollegák. Remek szakembereink közül Ékes Erika és Bedőcs Gergely is tagja az edzői stábnak. Masszőrünk Fazekas Szilvia dolgozott és játszott is korábban Szombathelyen. A keret szövetségi kapitánya Halász Márta.
Pár napja robbant a hír, hogy 2021-ben Magyarország (Nyíregyháza) lesz a házigazdája ennek a korosztálynak rendezett Európa Bajnokságnak. Óriási lehetőség ez mindenki számára. Épp ezért is, a játékosok mindegyike kettőzött erővel szeretne bizonyítani a szakembereknek.
Ősztől a keret edzője Horváth András lesz, aki az UTE extraligás felnőtt női röplabdacsapatának frissen kinevezett vezetőedzője. Ő készítheti fel a csapatot a rangos nemzetközi tornára. Nem lesz könnyű ebből a bombaerős keretből kiválasztani a szűk keretet és a tornán résztvevőket. Hatalmas siker lenne szakosztályunknak, ha játékosaink játszhatnának a nyíregyházi mérkőzéseken. Eddigi teljesítményük bizakodásra adhat okot.
Ígeretet kaptunk a szövetségtől, hogy a keretből kikerülő játékosokról sem kell végleg lemondanunk és valamilyen formában Ők is edzésben maradhatnak. Reményeink szerint ott már más Sportiskolás is szerephez juthat.
U15 A csapatunk játékosát Bánfi Nórát (edzője Széll Dániel) már a szövetségi kapitány figyelmébe ajánlottuk. Egy 180 cm feletti irányító játékos nagyon ritka manapság. Ő is tagja tehetség programunknak.
Hajrá Magyarok! 🇭🇺 Hajrá Szosi! ✊