Szombathelyi Sportiskola


Röplabda szakosztály

Hírfolyam

Vissza a hírekhez

Szalayné Sebők Éva OSB U17 III. osztály felsőház bajnokság 😎💪

A SZOSI B csapatunk az első körben a RÖAK Kaposvár a Veszprém Volley és a BDSE-Emericus csapatával játszotta az első fordulót.
Sajnos nagyon szűk kerettel , mindössze nyolc fővel feladóink nélkül tudtunk elutazni a tavaszról elhalasztott bérmálkozás és betegségek miatt. Ezért a tisztes helytállás és a tanult játékelemek, mezőnymozgás megfelelő alkalmazásán volt a hangsúly!
RÖAK Kaposvár - SZOSI B 1:3 (-15, 24, -23,-9)
A meccset jól kezdtük , az első szettet jó játékkal megnyugtató fölénnyel nyertük. A 2-3. szettek kiélezett küzdelmet hoztak, nagy küzdelemben a 2. szettnek a Kaposvár örülhetett. A 4. szettben nem bíztunk semmit a véletlenre, lendületes jó játékkal, pontos nyitásokkal, valamint eredményes támadásokkal magabiztos szettgyőzelemnek és így meccsgyőzelemnek örülhettünk egy hosszú 1 3/4 órás meccsen.
A második meccs ellenfelünk a BDSE-Emericus csapata nem tudott részt venni a tornán, így ez a mérkőzés elmaradt.
Veszprém Volley - SZOSI B 3:0 (20 ,12 ,13)
Az első szettben nagyon jó játékkal, eredményes nyitás sorozatokkal /Kocsis Dorka /és támadó játékkal gyorsan nagy előnyre tettünk szert .
Többször is 8-10 pontos különbséggel vezetett a csapatunk 9-1 15- 6, azonban ezt a biztos előnyt nem tudtuk szett győzelemre váltani.
A 2 szettben sajnos a lányok nem találták a helyüket a pályán, nagyon akartak fordítani, sok hibával játszottak, 12 és 13 pontig jutottunk. Sem nyitásainkból sem támadásainkból nem tudtunk felzárkózni.
Az előző hosszú mérkőzés nagyon sokat kivett a csapatból, csere lehetőségek nélkül nem tudtuk a lépést tartani ellenfelünkkel.
Sok tanulsága van a tornának. Hiába van egyéni teljesítmény, ha a csapattagok nem tudják egymást segíteni és nem tudunk túllépni fejben egy-egy elvesztett ponton! A feladó poszton Kocsis Dorka jól helyettesítette társait, nyitás sorozatokkal / Dorka , Larissza , Dorina , Virág/ tudtunk előnyre szert tenni!
Nyitásaink nagyon erősek, ezért jó lenne ha még bátrabban mernének meccs szituációban is nyitni a lányok!
Összességében az erősen tartalékos csapatunk az első meccsen nagy csatában szépen helytállt!
Gratulálok a lányoknak a szép győzelemhez!
A 2 meccs hibáiból tanulunk , építkezünk azokat megbeszéljük és javítjuk!
A csapat tagjai: Gráczer Virág, Horváth Nóra, Kocsis Dorka, Kovács Szófia, Nagy Dorina, Palotai Liliána, Rákóczi Lilla és Rudolf Larissza.
edző: Magyarósi Andrea