Szombathelyi Sportiskola


Röplabda szakosztály

Hírfolyam

Vissza a hírekhez

Szalayné Sebők Éva OSB U17 III. o. felsőház 2. forduló ❗️✅

Sajnos az elmúlt két hétben csapatunk nagy része nem tudott edzeni, komoly betegséghullám ment végig a csapaton, így csakis a tisztes helytállás lehetett a célunk remélve egy esetleges meglepetés győzelmet.
Sümeg-Dabronc- SZOSI B 3 : 0 (20,12 ,12)
A meccset nagyon jól kezdtük , az első szettben igazán szép és jó játékkal megnyugtató előnyt szereztünk 15-9 ,18-10 , pár nyitásrontást követően a lendület megtört, hibáinkat kihasználva pontról pontra zárkózott ellenfelünk majd 25-20-ra nyerte a szettet.
A 2-3 szettben a lelkesedésünk, lendületünk megtört, buta hibákkal , sok nyitás rontással a Sümegiek biztos előnyre tettek szert. Bár a játék képe javult, már nem tudtuk behozni a tetemes hátrányt.
TRSE-SZOSI B 3:1 (15, -18, 17, 17)
Az egész mérkőzést nagy küzdelem, hosszú, izgalmas labdamenetek jellemezték.
Az első szettben nagyon jó játékkal, eredményes nyitás sorozatokkal (Nagy Dorina, Bóta Iza) és szépen kidolgozott támadásokkal gyorsan nagy előnyre tettünk szert. Aztán ismét jött egy hullámvölgy, amiből a csapat nem tudott újra építkezni. Tatabányaiak ezt kihasználták és megszerezték a vezetést.
A 2 szettben nagyon akart csapatunk bizonyítani. A játékunk feljavult, pontosabb beindításokból eredményesen támadtunk. Izgalmas, fordulatokkal tarkított szettben végig tartottuk előnyünket. Bóta Iza feladó poszton nagyon jó játékkal mutatkozott be. Gráczer Virág center helyen segítette a csapatot. Dorina és Dorka pedig szélső ütőként eredményesen támadtak. A szettet 25:18-ra sikerült hoznunk
A 3-4 szettekben végig fej fej mellett küzdött a két csapat!I A nagy akarás, bátortalanabb nyitásokat, támadásokat eredményezett, ezt használta ki ellenfelünk. Az a csapat nyerte a szetteket, amelyik jobban tudott összpontosítani és a másik csapat hibáit, megtorpanását kihasználva a maga javára tudta fordítani.
Az eredmény ellenére nagyon elégedett vagyok a 2. meccsen mutatott csapatjátékkal! Mindenkinek voltak nagyon szép, eredményes nyitásai, (esetenként nyitás sorozatai). Mind a hálónál (támadó és sáncmunka), mind pedig mezőnyben szépen alkalmazták a tanultakat, segítették egymást, küzdöttek a pontokért a győzelemért!
HA túl tudunk lépni egy-egy hibán, egy-egy elvesztett ponton, akkor több szett és meccs győzelemnek örülhetünk majd!🙂
A két meccs alapján kiemelem Bóta Izabel teljesítményét, aki több poszton is remekül teljesített!
Összességében csapatunk az előzmények ismeretében (hosszú betegségek,ami a csapatunk 2/3 részét érintette ) szépen helytállt!
A meccsek hibáiból tanulunk, építkezünk, azokat megbeszéljük és javítjuk! Lesz ez még sokkal jobb is
A csapat tagjai: Bóta Izabel, Csóka Kitti, Gráczer Virág, Horváth Nóra, Kocsis Dorka, Kovács Szófia, Nagy Dorina, Németh Laura, Ragasits Lili, Rákóczi Lilla és Rudolf Larissza.
Edző: Magyarósi Andrea