Szombathelyi Sportiskola


Röplabda szakosztály

Hírfolyam

Vissza a hírekhez

2. hely az U13 OMB II. osztály 1. fordulóján 🤩💪🥈

2020. november 07. Szombathely
Szombathelyi Sportiskola B- RÖAK Kaposvár C 3:0 (10, 12, 12)
Első mérkőzésünket a RÖAK Kaposvár C csapatával játszottuk, szép játékkal nyertünk 3-0 arányban, örülök, hogy mindenkinek tudtam játéklehetőséget adni.
Szombathelyi Sportiskola B- Nyugat-Balatoni RSE 2:1 (-27, 23, 20)
Második mérkőzésen a Nyugat-Balatoni RSE csapatával kerültünk szembe. Őket nem ismertük, nem tudtuk mire számíthatunk. Az első szettben határozott játékkal kezdtünk, majd egy hullámvölgyet kihasználva ellenfelünk felzárkózott, és szerencsésebbek voltak a végjátékban, így 27-25-re buktuk az első játszmát. A második szettben a második négyesünk is nagyot küzdött érdekes végjátékban sikerült 25-23 arányban hozni a 2. szettet. Következett a mindent eldöntő 3. játszma, ahol ismét jól kezdtünk, már a szett elején sikerült meglépni az ellenfelünktől, és tartva az öt pontos előnyt megnyertük a szettet 25-20 arányban. Ezért a győzelemért nagy dicséret illeti lányokat, mert ezen a mérkőzésen találkozhattak már az ellenfélnél kemény szervákkal és ütésekkel, mégis keményen helyt álltak.
Szombathelyi Sportiskola B- RÖAK Kaposvár B 3:0 (16, 19, 13)
Ezen a mérkőzésen is sikerült mindenkinek megmutatni a játék tudását, szép játékkal nyertünk 3-0 arányban.
Szombathelyi Sportiskola B- Sümeg-Dabronc A 1:2 (22, -21, -18)
Utolsó meccsünket a Sümeg-Dabronc A csapatával játszottuk, szerettünk volna visszavágni a felkészülési tornánk döntőjében elszenvedett vereségért. Az első szettet nagyon szépen kezdtük, a megbeszéltek szerint játszottak a lányok. A második szettben a második sor sok nyitásrontással hagyta az ellenfelet 4-5 ponttal elmenni, a szett végére rázódtunk vissza, egy nagy hajrával próbáltunk felzárkózni, de sajnos nem sikerült. A harmadik szettben az első sorunk ment vissza, érthetetlenül sok nyitást rontottunk, ezáltal a játékunk is bizonytalanná és kapkodóvá vált, miközben ellenfelünk végig magabiztosan és labdabiztosabban játszott, így megérdemelten nyerték a mérkőzést 2-1 arányban.
A tornán csapatunkból kiemelkedő teljesítményéért Derdák Éva csapatkapitány kapott különdíjat.
Összességében elmondható, hogy látható a fejlődés a játékunkban, nyitásainkat kell tovább stabilizálni, mert a rontott nyitások rányomják a játékunkra a bélyeget.
Névsor: Bodó Réka, Derdák Éva, Fodor Kinga, Gyurkó Gloria, Molnár Jázmin, Molnár Míra, Németh-Burgener Violetta, Novák Amira, Rudolf Dorina, Szoó Réka, Tóth Emese, Wagner Lilla
Edzők: Ékes Erika, Simonné Csemba Ágnes