Szombathelyi Sportiskola


Röplabda szakosztály

Hírfolyam

Vissza a hírekhez

Országos Gyermek Bajnokság, II. osztály, 1. forduló

Sikerrel vette az eslő akadályt a Szombathelyi Sportiskola U15 B csapata!!! 

Országos Gyermek Bajnokság II.osztály
Alapszakasz I. forduló Szombathely

Nagy várakozással készültünk a lányokkal az első komoly megmérettetésünkre.
Az elmúlt 2 hónap állt rendelkezésre a 6-os rendszer megtanulására, ezen belül a posztok szerinti helycserékre, a 2-es helyre történő nyitásfogadás megtanulására, valamint a liberó játékosok szerepeltetésére. Az első tornát mi rendezhettük, így a szurkoló táborunk is nagyon lelkesen segítette a csapatot az egész torna során.

SZOSI-Palota RSC 3:0 (25- 13, 25:20,25:15)
A csapat nagyon lelkesen játszott, jó nyitásokkal leptük meg ellenfelünket, de a nyitásfogadásaink is rendben voltak. Látványos labdameneteket láthattak a szurkolók a meglepően jó mezőny munkának köszönhetően. A hálónál is voltak már jó megoldásaink, a pontos feladásokon és a támadás befejezésén még sokat kell dolgoznunk! Mindenki játéklehetőséget kapott.

SZOSI-TFSE-Kalocsa 3:0 (25:9, 25:3, 25:6)
A második meccset a TFSE- Kalocsával játszottuk. Az ellenfelünk kezdő csapattal érkezett, így fél óra sem kellett a 3 nyert szetthez. Itt lehetőség volt gyakorolni a helyre nyitást és a nyitásfogadást. Olyan játékosom is pályára lépett, aki edzéseken alig-alig nyitotta át a labdát, most amikor lehetőséget kapott 5 pontot szerzett nyitással egymás után! 

SZOSI-DSE Röplabda Akadémia 3:0 (25:18, 25:17,25:17)
A Dunaújvárosi csapat már 1 feladós rendszerrel játszott, ezért leforgó helyen is volt támadásuk, amelyre feladóink jó sáncokkal reagáltak. Az előző két meccshez képest egy sokkal izgalmasabb mérkőzésen sikerült nyerni. Mivel reggel óta pályán volt a csapat, fejben is és fizikálisan is elfáradtak és a nyitásrontások miatt sikerült az ellenfelünket magunkra húzni. Mindenki játéklehetőséget kapott a 3 szett alatt. A lányok megmutatták, hogy a pályán és pályán kívül is egy csapatként segítik egymást! A szurkolótáborunknak köszönhetően a meccs végére örömröplabdát játszottunk.
A torna kitűnő alkalom volt az eddig tanultak versenyszituációban történő alkalmazására, nekem pedig arra, hogy a lányok játéktudását éles versenyhelyzetben tudjam felmérni.
Nagyon örülök a mutatott játéknak, két hónap alatt rengeteget fejlődött a csapat, ez bíztató a jövőre nézve.

A csapat tagjai: Bóta Izabel, Gergácz Olga, Gráczer Virág, Holhos Anna, Kocsis Dorka, Kondics Liliána, Kovács Szófia, Majczán Blanka, Nagy Dorina, Németh Laura, Pesti Nadin, Palotai Liliána, Ragasits Lili Eszter, Rákóczi Lilla, Rudolf Larissza és Tóth Brenda.

Edző: Magyarósi Andrea