Szombathelyi Sportiskola


Röplabda szakosztály

Hírfolyam

Vissza a hírekhez

OIB II. osztály Szombathely 😊🏐💙

A hét végén került sor az U19 II. osztály közép szakaszának első tornájára, csapatunk a felsőházban folytatja a küzdelmeket az 1-12 között!
A zárt kapus mérkőzéseket az érdeklődők élőben láthatták Youtube-on keresztül.
Rendezőként állhattunk pályára , a TRSE csapatával találkoztunk az első meccsen.
A meccset nagyon jól kezdtük ,az első szettben nagy lendülettel játszottak a lányok , jó nyitásokkal ,lelkes szép játékkal sikerült végig tartani az 1-2 pontos előnyt,fej fej melletti küzdelemben. Bár az ellenfelünk pontonként zárkózott fel, 24-23 -nál szett labdánk volt ,amit sajnos hárított az ellenfelünk egy kicsi megingást követően azonban izgalmas végjátékban sikerült javunkra fordítani és megnyerni a szettet 27:25-re.
A második szettet is ilyen lendülettel kezdtük , ismét több pontos előnyt szerezve, azonban a végére ez a lendület elfogyott, figyelmetlen buta pontokból magunkra húztuk ellenfelünket,majd át is vették a vezetést. Ezt a hullámvölgyet jól használta ki a Tatabányai csapat és 20:25-re nyerte a szettet.
A következő 3-4 szettben hasonlóan nagyon szorosan alakult a játék, a hálónál eredményesen támadtunk és védekeztünk, azonban mezőnyben nem sikerült a begyakorolt technikát, taktikát megfelelően alkalmazni, így a pontatlan beindításokból nehezen tudtunk támadást felépíteni, az elkapkodott nyitás rontással ajándék pontokat adtunk el, ami elég volt ahhoz, hogy az amúgy nagyon szoros szettek végjátékában a magabiztosabb Tatabányai csapaté lett a győzelem 1.5 órás küzdelem után!(22:25,20:25.)
SZOSI -TRSE 1:3 (27:25, 20:25, 22:25, 20:25 )
A második mérkőzésünk a KISPEST SE 2002-2003-as születésű lányokból álló csapatával találkoztunk. Az első szett ismét nagyon jól indult,azonban a nyitásfogadásokkal meggyűlt a bajunk,ellépett ellenfelünk.A szett végén 21:23-ról kiélezett küzdelemben még egyenlítettünk 23:23-ra, azonban a vendégcsapat örülhetett a győzelemnek .A 2.játékrész rosszul indult , érthetetlen módon szétesett a csapat nyitásfogadása és ebből következően támadásra is kevés lehetőség volt. 13:2-ről sikerült kicsit felzárkóznunk,de a nagy hátrányt már ledolgozni nem tudtuk.Figyelmetlen enervált volt a csapat.A 3 szettben sem tudtunk megújulni,a lányok fejben elfáradtak,sok hibával játszottak aminek az eredménye egy elvesztett meccs lett.
SZOSI -Kispest SE 0:3 (23:25,14:25,17:25)
Többet vártam joggal a lányoktól, több volt bennük, mint amit megmutattak. Főleg mezőnymunkában , nyitásfogadásban kell sokat fejlődnie a csapatnak , a liberó poszt területén várok sokkal jobb, pontosabb teljesítményt.
Mindkét mérkőzést nyerni lehetett volna, véleményem szerint mind nyitások erősségében, mind pedig hálónál ugyanolyan vagy jobb játékerőt képviselünk.
Mindezzel együtt a játékukat biztatónak találom, hiszen 2002-2003-as születésű csapat ellen tisztességesen helytálltunk.
Voltak bizakodásra okot adó szép labdamenetek, egyéni okos megoldások, jó nyitás sorozataink és ponterős támadásaink!
Tovább dolgozunk a hibák javításán ,remélhetőleg legközelebbi fordulón már kitart a lendület a mérkőzés teljes ideje alatt.
A csapat tagjai:Balta Anna,Bóta Izabel,Csóka Kitti,Dávid Boglárka, Gráczer Virág,Horváth Nóra,Kocsis Dorka,Kovács Szofi,Nagy Dorina,Németh Anna,Palotai Lili,Ragasits Lili,Rákóczi Lilla,Rudolf Larissza
Edző: Magyarósi Andrea
 
Lehet, hogy egy kép erről: 14 ember, röplabdázó emberek, belső tér és , szöveg, amely így szól: „10 20 S 16”