Szombathelyi Sportiskola


Röplabda szakosztály

Hírfolyam

Vissza a hírekhez

OIB II. osztály Tatabánya 🏐💙

A hét végén került sor az U19 II. osztály közép szakaszának második tornájára Tatabányán.
Sajnos betegségek és sérülések tizedelték serdülő B csapatunkat.
5 fő esett ki, Nagy Dorina és Gráczer Virág sérülés, Kovács Szofi, Bóta Izabel, Dávid Boglárka betegség miatt nem tudott utazni.
Így a serdülő A csapat játékoskeretéből pótoltuk a hiányzókat és vegyes csapattal vágtunk neki a fordulónak.
Az első meccsen a Kispest SE csapatával játszottuk.
A meccset nagyon jól kezdtük, az első szettben nagy lendülettel játszottak a lányok, jó nyitásokkal megnyugtató előnyt szereztünk, azonban ellenfelünk pontonként zárkózott fel. Sajnos nyitásfogadási hibák miatt átvették a vezetést , közel fél órás kiélezett küzdelem után pillanatnyi zavart kihasználva nyerték a szettet 25:19-re.
A második szettben szintén a nyitásfogadásokkal gyűlt meg a bajunk, rossz beindításokból nehezen tudtunk támadás generálni. Ellépett ellenfelünk. Már csak futottunk az eredmény után. 25:15-re nyerte a KISPEST a szettet.
A 3. szettre sem álltunk fel feltartott kézzel, végre nagy kedvvel játszottak a lányok, csapatunk magára talált, mind támadásainkban mind pedig nyitásokban ellenfelünk felé kerekedtünk. Olyannyira, hogy 10 pontos különbség is volt a két csapat között! Végre jól dolgoztak össze a lányok a mezőnyben is, így a pontosabban befogadott labdákból a feladók könnyebben tudták mozgatni az ütőinket. Főleg a szélső helyen tudtunk nagyon eredményesen támadni . Blokkunk most jól működött,ennek meg lett az eredménye, megnyertük a szettet 25-15-re. A célunk a kiegyenlítés volt, így léptünk pályára a következő játékrészben .Összeállt a csapat játéka, eredményesen támadtunk és védekeztünk, mezőnyben sikerült a begyakorolt technikát, taktikát megfelelően alkalmazni, így a beindításokból eredményesen tudtunk támadást felépíteni. A két csapat minden pontért megküzdött, mi a kiegyenlítésért, az 5. szettért, a KISPEST a győzelemért. Nagyon szoros végjátékában a magabiztosabb, rutinosabb csapaté lett a győzelem 25:22 1.5 órás küzdelem után!
Rögtön következett a második mérkőzésünk.
Már az első is sokat kivett a csapatból, hiszen másfél órás játék volt mögöttünk.
A meccset dekoncentráltan kezdtük, nem találtuk ellenszerét a Tatabányai nyitásoknak. Amikor magára talált a csapat akkor partiban voltunk, szépen ledolgoztuk a hátrányt, azonban ez a lendület és figyelem nem sokáig tartott így a hazai csapat örülhetett a szett győzelemnek.
A második szettben bizonyítani akartak a lányok, több pontos előnyt szerezve, majd ezt a vezetést végig tartva egy izgalmas szoros küzdelemben szép játékkal 25:20-ra megnyertük a szettet.
A következő 3. etapra szerettük volna átmenteni az előző játékrész lendületét, ennek megfelelően kezdtek a lányok. Végig nagyon szorosan alakult a szett, a hálónál eredményesen támadtunk és jól védekeztünk, blokkunk összeállt, a csapat minden pontért megdolgozott. Végre ponterős sorozatnyitásokkal is tudtunk direkt pontokat szerezni. Hosszú labdameneteknek örülhettünk. Sajnos néhány nyitásfogadási hiba megbosszulta magát, ami elég volt ahhoz, hogy az amúgy nagyon szoros szett végjátékában a magabiztosabb Tatabányai csapaté lett a szett győzelem 25:19. Az eredmény nem tükrözi a szettben mutatott CSAPATTELJESÍTMÉNYT!
Sajnos a 4. szettre a csapatunk fejben teljesen elfáradt, a játékunk szétesett, lábmunka hiányában nyitásfogadásból eredményesen visszatámadni kevés sikerrel tudtunk. Sok hibával játszottunk,a Tatabányai csapat ezt kihasználta, szó szerint kinyitotta a lányokat. A mérkőzés 1.5 órás küzdelem utána Tatabányai csapat javára dőlt el.
Edzői mérleg:
Többet vártunk joggal a lányoktól, hiszen az A csapatból 4-en játszottak. Főleg nyitásfogadásban kell sokat fejlődnie a csapatnak, sajnos a rossz, rövid beindításokból 4-5 m-ről nagyon nehéz a feladóknak támadást előkészíteni, sok esetben ezzel kizártuk a centertámadást is.
Mindkét mérkőzésen partiban voltunk, volt esély a győzelemre, egy kicsi hiányzott a sikerhez!
Kiemelném a két feladó munkáját Szeleczky Flóra és Csóka Kitti mindent megtett a győzelemért! Tóth Bíborka szélső ütőként remek pontokat szerzett, teljesített, Rudolf Larisszának és Németh Annának a nyitásait emelném ki. Horváth Nóri új posztot bevállalva feladó átlóban hasznos tagja volt a csapatnak. Ugyanúgy dicséret illeti Rákóczi Lillát is!
Mindezzel együtt a játékunkat biztatónak találom, hiszen mindkét csapat ellen tisztességesen helytálltunk a nehézségek ellenére is!
Voltak bizakodásra okot adó szép labdamenetek, egyéni okos megoldások, jó nyitás sorozataink és ponterős támadásaink!
Tovább dolgozunk a hibák javításán, remélhetőleg legközelebbi fordulón már kitart a lendület a mérkőzés teljes ideje alatt.
Eredmények:
KISPEST SE-SZOSI 3:1 (25:19, 25:15, 15:25, 25:22 )
SZOSI -TRSE 1:3 (25:15, 20:25, 25:19, 25:9 )
A csapat tagjai: Csóka Kitti, Horváth Nóra, Kocsis Dorka, Kőrösi Zorka, Németh Anna, Palotai Lili, Ragasits Lili, Rákóczi Lilla, Rudolf Larissza, Szeleczky Flóra, Tóth Bíborka,
Edzők: Magyarósi Andrea és Horváth Dóra
Lehet, hogy egy kép erről: 14 ember, röplabdázó emberek és belső tér