Szombathelyi Sportiskola


Röplabda szakosztály

Hírfolyam

Vissza a hírekhez

U16 MEVZA NEMZETKÖZI VÁLOGATOTT RÖPLABDA TORNA! ❤🤍💚

Zadar volt a házigazdája a hagyományos Közép- Európai nyolc nemzet tornájának. A Szombathelyi Sportiskola röplabda szakosztályának egy játékosa Gergácz Olga és egy edzője Bedőcs Gergely is tagja volt a delegációnak.
A torna előtti hosszú edzőtáborban két sportiskolás kislány is ott volt még. Mindketten jól teljesítettek, de az utolsó szűkítésnél már csak Gergácz Olga maradt a keret tagja. Szakály Stefániának sincs oka az elkeseredésre, sok új dolgot tanult, rengeteg tapasztalattal gazdagodott. Célunk nem lehet más, hogy a nyári edzőtáborokon ( ez már az Eb közvetlen felkészülése) újra mindketten bizonyíthassanak.
Két visszalépő ország miatt 2 hármas csoportban kezdődtek meg a küzdelmek, majd keresztjátékok után alakult ki a végső sorrend. A tornán játéktudásban, ütőerőben Csehország és Szlovénia kiemelkedett. A bronzmérkőzés kimondottan jól sikerült a házigazdák ellen. Megérdemelten szerezett érmet lelkes csapatunk. Olgi Izrael ellen játszotta a legtöbbet. jól élt a felkínált lehetőseggel. Csapata második legeredményesebb játékosa lett. A többi összecsapáson epizód szerep jutott neki. Ezek ellenére is hatalmas siker, hogy ott lehetett az utazó keretben. Szövetségi Kapitány Kőnig Gábor is elismerően vélekedett a teljesítményéről.
 
Lehet, hogy egy kép erről: 15 ember, röplabdázó emberek és belső tér