Szombathelyi Sportiskola


Röplabda szakosztály

Hírfolyam

Vissza a hírekhez

Országos Ifjúsági Bajnokság II. osztály Szombathely 💙🏐

A hét végén került sor az U19 II. osztály helyosztó fordulójára a 9-12.helyért.
Sajnos mindössze egy csapat tudott eljönni a tornára.
A meccset nagyon jól kezdtük, nagy lelkesedéssel játszottak a lányok. Mindkét oldalon erős sorozat nyitások, kemény ütések jellemezték a szettet. 10:11, 15-15-ig egyik csapat sem tudott ellépni, fej-fej mellett haladtunk potról-pontra. Aztán a Sümegi csapat kihasználva megingásunkat ellépett és megszerezte a vezetést.
A második szettben szintén izgalmasan alakult a játék kép, most sikerült pontosabb beindításokból eredményesen támadni, összeállt a blokkunk és igazán jó nyitás sorozatokból, látványos labda menetekből, szép játékkal sikerült többször, nagy előnyre szert tennünk. 8:2,13:7, 20:13, 22:15 Bár a Sümegi csapat mindent megtett, az előnyt nem tudták ledolgozni, nagy küzdelemben sikerült megnyernünk ezt a szettet 25:21-re!
A 3. szettre sem álltunk fel feltartott kézzel, átmentettük az előző szett lendületét, nagy kedvvel játszottak a lányok, csapatunk magára talált, mind támadásainkban mind pedig nyitásokban ellenfelünk fölé kerekedtünk. 5-6 pont is volt a két csapat között! 17:12 Végre jól dolgoztak össze a lányok a mezőnyben is, így a pontosabban befogadott labdákból a feladók könnyebben tudták mozgatni az ütőinket. Főleg a szélső helyen tudtunk nagyon eredményesen támadni, Dorina és Virág remekelt. Nyitásainkból is direkt pontokat tudtunk szerezni Iza, Dorina és Larissza nyitott nagyon eredményesen! A blokkunk most jól működött, Kőrösi Zorka center blokkján sok labda fent akadt! Sajnos egy kisebb hullámvölgyet kihasználva ellenfelünk felzárkózott, majd át is vette a vezetést 21:22-re, ennek meg lett az eredménye. Nagyon izgalmas végjátékban megnyerték a szettet 25-21-re. Az eredmény nem tükrözi a meccsen mutatott játékot!
Sajnos a 4. szettben lányok elfáradtak, sok volt a nyitásfogadási hiba, a rossz fogadásokból, beindításokból nem tudtunk pontosan támadást felépíteni. Egyre több hibával nyitottunk, ajándék pontokat adva ellenfelünknek. Így a sümegi csapat örülhetett a meccs győzelemnek!
Az eredmény ellenére elégedett vagyok a lányok teljesítményével, mindent megtettek a győzelemért, igazi csapatként dolgoztak!
A játékukat biztatónak találom, hiszen tisztességesen helytálltunk, a szettek végkimenetele kicsit a szerencsén is múlott!
Voltak bizakodásra okot adó szép labdamenetek, egyéni okos megoldások, jó nyitás sorozataink és pont erős támadásaink!
Tovább kell dolgozni a hibák javításán, remélhetőleg legközelebbi fordulón már kitart a koncentráció és az önbizalom a mérkőzés teljes ideje alatt.
Később kiderült, hogy mivel 4 csapatos torna lett volna,így az első 3 szett eredménye számít!
Eredmény:
SZOSI – Sümeg-Dabronc 1:2 (16:25,25:21,21:25)
A csapat tagjai:
Bóta Izabel, Csóka Kitti, Dávid Boglárka, Gráczer Virág, Horváth Nóra, Kocsis Dorka, Kőrösi Zorka, Nagy Dorina, Németh Laura, Palotai Lili, Ragasits Lili, Rákóczi Lilla, Rudolf Larissza
Edző: Magyarósi Andrea
 
Lehet, hogy egy kép erről: 14 ember, röplabdázó emberek és belső tér