Szombathelyi Sportiskola


Röplabda szakosztály

Hírfolyam

Vissza a hírekhez

Veres Pálné torna Ajka

December 8-án, 10 csapat részvételével került megrendezésre a 34. Veres Pálné röplabda torna Ajkán, amelyen két csapattal is részt vettünk: az U15 és az U15 B csapatunkkal.

A Szosi I. a VESC ellen kezdett, akikkel szemben magabiztos 2:0-és sikert ért el. A második csoportmeccset a Jászberény II. csapata ellen játszotta, ahol szintén könnyedén nyerni tudott 2:0-ra. Ez a két meccs nagyon jó volt arra, hogy a lányok kicsit megnyugodjanak és belelendüljenek a játékba.
A Szosi II. a Jászberény I-es csapatával találkozott először. Kicsit megijedtek a lányok, mert az ellenfél nagyon jól nyitott. De hamar túllendültek ezen, hiszen a hálónál egyenrangú ellenfelek voltak és sikerült viszonozni a kemény nyitásokat is. 2:0 (50-16 ) arányban húzták be a meccset.
A másik csoportellenfelünk az Ajkai Bródy Gimnázium csapata volt, ők nálunk gyengébb játékerőt képviseltek, itt a cseresor tudott bizonyítani, elsősorban ők kaptak lehetőséget,amivel szépen éltek is. Az eredmény itt is 2:0 (50-16).
Az első három csoport elsőként végzett csapat játszott körmérkőzést az első helyért. Itt már sokkal izgalmasabb mérkőzéseket játszottak a csapataink. Elsőként a Szombathelyi Sportiskola II. csapata az I. ellen szállt harcba, ahol nagyon szoros csatában, de 2:0-ra nyert a Szosi II (18, 22). Ezt követően már az ezüstérem volt a cél az I. csapat számára, azonban sajnos ismét vereséget szenvedtek 0:2 arányban a házigazda, Ajka csapatától, így végül bronzéremmel térhettek haza. Annak ellenére, hogy alig rendelkeztek meccsrutinnal, végig bátran és lelkesen játszottak a lányok. Mindenki játéklehetőséghez jutott, így meg tudta mutatni mire képes versenyhelyzetben

A döntőt az Ajkai röpisulival vívta a Szosi II. Az első szettben 18:10-ről fordították meg a játszma állását 20-18-ra, majd 2 szett labdájuk is volt! Már látszott a lányokon az egész napi fáradtság, és sajnos 26:24-re elvesztették a szettet. A 2. szettben nagyon szoros és végig izgalmas játékot láthattak a jelenlévők, úgy tűnt ki tudnak egyenlíteni, 23:23 után azonban az Ajka bizonyult jobbnak.
Az egész csapatot dicséret illeti, mert önmagukat is túlszárnyalva, az előző időszak hullámvölgyéből kijöttek, és néhol látványos játékukkal még engem is megleptek Igazi csapatmunka eredménye az elért II.hely! Kiemelném Kovács Szofi, Kocsis Dorka, Majczán Blanka nyitássorozatait, valamint Gergácz Olga támadásait!

Szosi I.: Plander Petra, Bleyer Piroska, Tiborc Rebeka, Osbáth Flóra, Simon Virág, Ódor Nóra, Molnár Zsófia és Weinhoffer Vivien.
Edző: Csemba Ágnes

Szosi II.: Majczán Blanka, Bóta Izabel, Gergácz Olga, Gráczer Virág, Holhos Anna, Kocsis Dorka, Kondics Liliána, Kovács Szófia, Nagy Dorina, Németh Laura, Rudolf Larissza, Ragasits Lili, Rákóczi Lilla és Tóth Brenda.
Edző: Magyarósi Andrea