Szombathelyi Sportiskola


Röplabda szakosztály

Hírfolyam

Vissza a hírekhez

U15-ös válogatott EB-selejtező

Magyar U15-ös női röplabda válogatottunk két szombathelyi edzővel (Ékes Erika, Bedőcs Gergely) megerősítve vágott neki a januári MEVZA tornának ami egyben az EB selejtező első köre is volt.

Az idei MEVZA (régiós) versenyre, mind a 8 ország (Ciprus, Izreal, csehország, Szlovénia, Horvátország, Szlovákia, Ausztria és Magyarország) jelezte részvételi szándékát. Tudtuk a tornát megelőzően, hogy csak az első helyezett kvalifikálja magát egyből az EB döntőre. Horvátok rendezőként automatikus résztvevők. Esetleges sikerük esetén a második hely is részvételt eredményezhetett volna valakinek.
Pótselejtezőbe (EB selejtező 2. köre) a 2-5. helyezett csapatok kerülhettek.

A Magyar Röplabda Szövetség az indulás előtt egy reális pótselejtezős helyezést tűzött ki célként a delegáció elé. Január 8-13. között voltunk Puchovban, Szlovákiában. Minden tekintetben kivaló helyszínnek bizonyult.
A csoportmérkőzéseken sorrendben Ausztria, a házigazda Szlovákia és Ciprus volt a mieink ellenfele. Előzetesen és a helyszínen gyűjtött tapasztalatok alapján is elmondható, hogy óriási szerencsénk volt a sorsolásnál. Az első mérkőzés idegesen kezdődött az osztrákok ellen. Szerencsére lehiggadtak lányaink és magabiztos alapjátékunknak köszönhetően 3:1-re nyertünk. A második napon egy nagyon erős, a hazai szurkolók által támogatott szlovák csapat volt az aktuális ellenfelünk. Sajnos nagy volt a két csapat között a különbség. 0:3 
A mindent eldöntő utolsó csoportmérkőzésen Ciprus következett. Győzelem esetén már a legjobb négyben és pótselejtezős helyen zárjuk a tornát. Ha nem is könnyen, de hoztuk a kötelezőt. 3:1 Ezzel célunkat teljesítettük és reménykedtünk a minél szebb folytatásban. A másik csoportban mindeközben a horvátok "csak" a harmadikok lettek. Mi a B csoport elsőjével a szlovén csapattal játszhattunk a döntőbe kerülésért. 1:3 Egy szett kivételével kijött a két csapat közötti óriási különbség. A bronz mérkőzésen a csalódott cseh csapat dolgát sem tudtuk megnehezíteni. Negyedik helyen zártuk a tornát. A szlovénok hihetetlen hangulatos és színvonalas mérkőzésen nyertek 3:1 aranyban a házigazdák ellen. 
Célunkat teljesítettük, de nagyon sok mindenben kell előre lépnünk még ahhoz, hogy az első három helyezett csapattal felvegyük a versenyt.

A második körre már egy új edzői stáb készít fel a lányokat. A mi feladatunk a legfiatalabb, 2006-2007-ben született korosztály összetoborzása. Remélhetőleg több szombathelyi játékossal!

Bedőcs Gergely