Szombathelyi Sportiskola


Röplabda szakosztály

Hírfolyam

Vissza a hírekhez

OGYB II. osztály Középszakasz

2019.02.17-én került megrendezésre az OGYB II. osztály középszakaszának első fordulója, melyben a csoportelsőként kiemelt 6 csapat került össze 2 csoportban, mi a SZOESE és Bonyhád csapatával játszottunk.
A Sportiskolás lányok ezen a tornán alkalmazták először az egy feladós rendszert, melyet januárban kezdtünk elsajátítani!
Az első mérkőzésen a SZOESE-vel játszottunk. Szombathelyi SI – SZOESE 0:3 (-15, -30, -10)
Jó kezdést követően a szett közepéig vezetve jól működött a játékrendszer, azonban ezt követően egyszerűen kinyitott minket az ellenfél (25:15) A második szettben a lányok még lelkesebben kezdtek, a nyitások pontosabbak voltak, azonban a hálónál elmaradtak az eredményes, bátor támadások. Az izgalmas végjátékban 3 szett labdánk is volt, amit azonban a rutintalanság miatt nem sikerült értékesítenünk. A szett 30 perc (! ) játék után 32:30-ra ellenfelünké lett.
A 3. szettben, a csapat játéka szétesett, az előző szettbe fektetett hihetetlen odafigyelés és akarat miatt. A 2. szett rengeteget kivett a lányokból, úgy gondolom, ha ott sikerélmény éri őket a mérkőzés is egészen másképp alakul!
A meccset követően azonnal a Bonyhád csapatával játszottunk. KSE-Bonyhád – Szombathelyi SI 3:0 (13, 24, 15)
Sajnos azonban folytatódott az előző meccsen tapasztalt enervált, pontatlan játék, ez megmutatkozott a mezőny munka eredménytelenségében, a beindítások pontatlanságában, a feladások hiányában és a támadások minőségében. Legjobb ütőinket nem tudtuk támadó pozícióba juttatni, nem volt csapatmunka! (25:13)
A 2. szett egész más játékképet mutatott, a lányok nagyon fogadkoztak! Sikerült jó nyitásokkal elhúznunk ellenfelünktől 18:12, majd 23:18. Talán előre elhittük, hogy ez a szett meg van, így a Bonyhádi csapat szépen pontról pontra felzárkózva 26:24-re megnyerte a szettet.
A 3.szettben egy ideig fej-fej mellett haladtunk, de sajnos már nagyon fáradt volt a csapat, 25:15-ös vereséget szenvedtünk.
Mindenki játéklehetőséget kapott a tornán. A lányok reggel 10-től 3/4 2-ig folyamatosan pályán voltak ,kondicionálisan ez még túl soknak bizonyult.
Véleményem szerint tudása alatt teljesített a csapat, az okok feltárása után tovább dolgozunk a hibák kijavításán! A kudarcból lehet legjobban építkezni, ebből is sokat lehet tanulni! 
A csapat tagjai: Bóta Izabel, Gergácz Olga, Gráczer Virág, Holhos Anna, Kocsis Dorka, Kondics Lili, Kovács Szófia, Majczán Blanka, Nagy Dorina, Németh Laura, Palotai Liliána, Pesti Nadin, Ragasits Lili, Rudolf Larissza és Tóth Brenda.
edző: Magyarósi Andrea