Szombathelyi Sportiskola


Röplabda szakosztály

Hírfolyam

Vissza a hírekhez

U17 Szombathelyi Tavaszi Kupa

Felkészülési torna

SZOMBATHELYI SI 1 - SZOMBATHELYI SI 2 2:0

Magabiztos játékkal, hatékony nyitásokkal és taktikus ejtésekkel nyerte az Szosi 1 az első mérkőzést.

SZOMBATHELYI SI 1 - Tatabánya 2:0

Sikerült ezen a mérkőzésen is a taktikai utasításokat betartva játszani, könnyebb mérkőzést játszottunk, mint amire számítottunk.

SZOMBATHELYI SI - RÖAK Kaposvár 1:2

Az utolsó mérkőzést nagyon lelkesen kezdtük, aztán majdnem 10 pontos előnynél szétestünk, nem tartottuk be a taktikai utasításokat, így az ellenfél előbb egyenlített, majd megnyerte az első szettet. A második szettben fej-fej mellett haladt a két csapat, felváltva szereztek a csapatok pontot, a végén jobban koncentrálva, kis szerencsével nyertük a második szettet.
A harmadik szettben az elején elengedtük ellenfelünket, ami később megbosszulta magát, nem tudtunk feljebb zárkózni, így a mérkőzést 2-1 arányban elvesztettük.

Mivel a 2 serdülő forduló között több, mint egy hónap szünetünk van, így a felkészülés közepén tartunk, eddig a fizikális felkészítés zajlott, labdás edzésünk nem igen volt. A csapat teljesítményével részben elégedett vagyok, most már 2 teljes mérkőzésen koncentrálva, szépen taktikusan játszottunk, a harmadik mérkőzésre már a koncentrációnk fogyóban volt. Remélem, hogy a következő május közepén rendezendő OSB helyosztóra mindenki a saját posztján fog tudni játszani, sérültjeink addigra rehabilitálódnak. A taktikai fegyelmezettségen téthelyzetben még javítani kell, amint fegyelmezettebbek leszünk, sokkal eredményesebbé is válhatunk.
Ezen a tornán sérüléséből visszatérő Fatér Viktória és Szendrődi Rebeka center poszton való játéka okozott számomra kellemes meglepetést. Látszik a csapaton a sok-sok elvégzett munka, de van még miben javulni.

Csapat:
Dóka Gréta, Fatér Jázmin, Héjj Lotti, Szendrődi Rebeka, Perintfalvi Anna, Németh Boglárka, Sajben Lara, Horváth Barbara, Kiss Dorka, Sebestyén Sára, Dugmanits Sára és Fatér Viktória.
Edző: Ékes Erika

A Szombathelyi Sportiskola 2 csapata U15-ös játékosokból állt. Sérülések, iskolai külföldi kirándulás és családi program miatt végül 10-en szálltak harcba. Igaz nálunk idősebb és tapasztaltabb csapatok ellen játszottunk, a lányok nagyon szépen helyt álltak, és azok is játéklehetőséget kaptak, akik eddig kevesebbet játszhattak. 2 vereséggel és 1 győzelemmel végül a 3-ik helyen zártuk a tornát.

Névsor: Nagy Tíria, Hütter Rebeka, Szeleczky Flóra, Tóth Bíborka, Németh Anna, Tiborc Rebeka, Mátyás Laura, Weinhofer Vivien, Molnár Zsófi és Simon Tekla.

Edzők: Sátoriné Tóth Zsuzsanna és Csemba Ágnes

Végeredmény:
1. Röak Kaposvár
2. Szombathelyi Sportiskola 1 
3. Szombathelyi Sportiskola 2
4. Tatabánya