Szombathelyi Sportiskola


Röplabda szakosztály

Hírfolyam

Vissza a hírekhez

OGYB II. osztály Kaolcsa

2019.04.28-n Kalocsán rendezték meg az OGYB II. osztály kiemelt csapatainak 2.fordulóját.
A mérkőzésekre egy jó versenyformában lévő ,de hiányos csapattal érkeztünk meg. Nagy Dorina és Tóth Brenda boka sérüléssel, Kondics Lili térdsérüléssel vállalta az utat, de több játékost is nélkülöznünk kellett :Holhos Anna váll, Palotai Lili gerinc, Rákóczi Lilla. bokasérülése miatt nem tudott részt venni a tornán. 
Mivel lehetőséget kaptunk a szakosztály vezetéstől, így már előző nap elutaztunk és a hosszú út után egy csapatépítő városnéző sétával, közös fagyizással indítottuk a hétvégi fordulót.
Nagy várakozással és fogadkozással álltunk pályára a Bonyhádi csapat ellen, szerettünk volna visszavágni az itthoni vereségért.
A jól sikerült bemelegítést követően az első szettben állva hagytuk ellenfelünket, parádés játékkal. Ponterős nyitássorozatokkal és látványos támadásokkal (Gergácz Olgi hatalmas center ütéseivel) első és hátsó sorból egyaránt eredményesek voltunk.
A szett megnyeréséhez mindössze 12 percre volt szükségünk.
A lányok szépen alkalmazták az eddig tanultakat,végre tudásuknak megfelelően játszottak, ennek nagyon örülök! 
Sajnos ezt a lendületes játékot nem tudtuk átmenteni a további szettekre, nyitásfogadásunk szétesett, mezőnyben is egymásra vártak a lányok, a beindítások pontatlansága kihatott a feladásokra és a támadás befejezésekre. Cserékkel igyekeztem frissíteni a csapatot, de a játék képén ez sem változtatott,bosszantó hibák,gyenge támadások, rengeteg áttett labda...,sem a hálónál,sem pedig mezőnyben nem tudtunk egyenrangú ellenfelek lenni.

SZOSI-Bonyhád 1:3 (25:9, 18:25,16:25,10:25)

A 2. meccset a SZOESE csapatával játszottuk.
Őket jól ismerjük, több, edzőmeccset is játszottunk már velük.
Az első szettben ismét jól kezdtünk,izgalmas labdamenetek voltak,folyamatosan kezünkben tartottuk az irányítást 16:12-es vezetésnél a SZOESE kapott nyitásjogot, és sajnos pontról pontra jöttek fel, majd átvették a vezetést. A 2.szett hasonlóan zajlott, végig mi irányítottuk a játékot, de ismét buta potyalabdák estek le a térfelünkön.
A 3.szettben már az ellenfelünk fölénk kerekedett ,bár megpróbáltunk mindent ,hogy megfordítsuk a meccset, sajnos a rutinosabb egyetemi csapat megszerezte a szett és meccsgyőzelmet.(25:19)

A mérkőzéseken mindenki játéklehetőséget kapott, voltak meglepően jó támadások, nyitások, de hiányzott a csapatmunka. 
A fordulónak nem volt igazi tétje, hiszen a csapatunk már korábban kiharcolta hogy kiemeltként a legjobb 6 közé kerüljön a 24 csapatos bajnokságban. Tovább folytatjuk a felkészülést, hiszen a következő hét végén már az elődöntő fordulóján veszünk rész a Palota RSC és az Ajka Röpisulival egy csoportban. Itt a két forduló alapján a csoportelsők az 1-4, a csop 2. az 5-8, a csop 3. pedig a 9-12.helyért játszhat majd!
Hajrá SZOSI!

 

A csapat tagjai: Bóta Izabel, Gergácz Olga, Gráczer Virág, Kocsis Dorka, Kondics Lili, Kovács Szofi, Majczán Blanka, Nagy Dorina, Németh Laura, Pesti Nadin, Ragasits Lili, Tóth Brenda.
edző: Magyarósi Andrea