Szombathelyi Sportiskola


Röplabda szakosztály

Hírfolyam

Vissza a hírekhez

OGYB U15 II. osztály Budapest

SZOSI/HVSE B - Röpisuli SE Ajka 3:1 (26:24,25:23,10:25,25:20)

A SZOSI gyerek B csapata a Palota RSC-vel és az Ajka Röpisulival került egy csoportba a legjobb 12 között.
Az Ajkai lányokkal játszottuk az első meccsünket , ahol minden pontért hatalmas küzdelem alakult ki a két csapat között. Jó nyitássorozatokkal, szép labdameneteket követő ponterős ütésekkel, okos ejtésekkel az első szettet sikerült 26:24 -re megnyernünk. Ez nagy önbizalmat és lendületet adott a lányoknak. A második szett hasonlóan izgalmasan alakult, fej-fej mellett haladt a két csapat, a végjátékban mellénk állt a szerencse és 25:23-ra hoztuk a szettet!
2:0-ás vezetéssel fordultunk, sajnos hullámvölgybe került a csapat a játékunk görcsössé vált. A játék minden elemében elbizonytalanodtunk, sok nyitásfogadási hibával játszottunk, így támadni sem tudtunk megfelelően. Ezt jól használta ki az Ajkai csapat és sikerült maguk javára fordítani játszmát 25:10-re.
A negyedik szettben nagyon jó, látványos csata alakult ki a két csapat között, motivált játékkal minden pontért megküzdve sikerült behúzni a szettet 25:20
Dicséret illeti az egész csapatot, nagy akarattal, ponterős nyitássorozatokkal és támadásokkal igazi csapatjátékkal, a csere soros játékosok értékes pontjaival sikerült kiharcolni a meccsgyőzelmet!

SZOSI /HVSE -B- Palota RSC 2:3 (25:9,18:25,11:25,25:21,12:15)

A Palota RSC-vel játszottuk a 2. meccsünket. Az első szettben állva hagytuk ellenfelünket Gráczer Virág és Gergácz Olgi kinyitotta ellenfelünket. 20:4 után kissé magához tért a Palota a szettet 25:9-re hoztuk.
Ezzel a lélektani előnnyel fordultunk, sokáig felváltva szereztük a pontokat, ismét voltak jó nyitássorozatok Pesti Nadin, Kocsis Dorka remekelt, a hálónál Olgi Blanka és Virágnak voltak okos megoldásaik, Ragasits Lili pedig mezőnyben dolgozott eredményesen, de sajnos a végjátékban ellenfelünk jobban koncentrált és 18:25-el kiegyenlített!
A 3.szettben ismét mélyen tudásuk alatt játszottak a lányok, sem mezőnyben, sem pedig támadósorban nem voltunk eredményesek, hibát hibára halmozva gyorsan befejezte az ellenfelünk a szettet 11:25. A következő játékrész igazán szép játékot hozott, feljavult a mezőnyünk, a hálóhóhoz beérkező labdákat pontokra tudtuk váltani és kiegyenlítettünk, életben tartva a reményt! 25:21. A mindent eldöntő 5. játszma elején jó nyitásokkal elhúzott ellenfelünk (9:3), de a lányok nagy akarattal felzárkóztak. Sajnos már nagyon fáradtak voltunk, így most a pihentebb Palota szerezte meg a győzelmet 15:12-re. 1 óra 45 perc alatt!
Egy nagyon fárasztó tornán vagyunk túl, a csapatunk több mint 4 órán keresztül folyamatosan játszott, küzdött minden pontért! A csoport elődöntőjében körbeverés történt, pontarány miatt a második helyről várjuk a folytatást!
A forduló visszavágójára május 25-én Szombathelyen kerül sor, ahol eldől, milyen helyezésért küzdhetünk június elején.

A csapat tagjai: Bóta Izabel, Gergácz Olga, Gráczer Virág, Kocsis Dorka, Kovács Szofi, Majczán Blanka, Nagy Dorina, Németh Laura, Pesti Nadin, Ragasits Lili (libero)Rákóczi Lilla( libero) Rudolf Larissza, Tóth Brenda

Edző: Magyarósi Andrea