Szombathelyi Sportiskola


Röplabda szakosztály

Hírfolyam

Vissza a hírekhez

Röplabda Utánpótlás Válogatott programok szombathelyi szereplőkkel ‼️

A tavaszi szünet első napján vette kezdetét az U15-ös leány válogatott kiválasztó edzőtábora. Április 17-23. között Dunabogdányban 10 edzés állt rendelkezésére a behívott 35 játékosnak, hogy bizonyítsák a legjobbak között van a helyük! Nagy öröm számunkra, hogy a 2006-2007-es korosztályban 3 tehetségünk is meghívót kapott: Gergácz Olga, Holhos Anna és Szakály Stefánia. Edzőik: Tóthne Szőke Csilla és Magyarósi Andrea.
Sajnos Anna egy vállsérülés, Stefi betegség miatt kényszerült kihagyni a válogatót. Reméljük a nyáron lesz még lehetőségük bizonyítani rátermettségüket. A jövőben szeretnénk a legtehetségesebb, legszorgalmasabb játékosainknak külön speciális képzéseket tartani. 
Halasz Márta szövetségi kapitány segítője Ékes Erika U17-es csapatunk edzője. 
Az ország minden feléről érkeztek lányok (Dunakeszi, Budaörs, Szombathely, Nyíregyháza, UTE, MTK, Delta). Feladatunk a közel egy hét során a lányok fizikális, mentális felmérése volt, mely során akadtak igen kiemelkedő és kevésbé kiemelkedő teljesítmények. A Dunabogdányi Általános iskolában 3 pályán zajlott a munka, így könnyebben haladtunk a felmérésekkel, melyben segítségünkre volt egy erőnléti edző és egy masszőr is. Szabadidőnkben jártunk a Dunánál, játszottunk közösségfejlesztő játékokat és megkóstoltuk Dunabogdány legfinomabb fagyiját is.

Az U17-es leány válogatott Kőnig Gáborral, az új szövetségi kapitánnyal kezdte meg a felkészülést a szerbiai Eb-selejtezőre. Segítője Bedőcs Gergely szakosztályvezetőnk. Közösen próbálják felkészíteni a csapatot a könnyűnek nem igazán mondható feladatra. 
Kollégánk megbízatása a torna végéig szól. Azt követően újra a legkisebb korosztálynál számítanak a munkájára, a 2006-2007-es korosztálynál.

Bedőcs Gergely: Váratlanul jött a felkérés, hogy segítsem a frissen kinevezett edző munkáját is. Az elvárás az volt irányomba, hogy próbáljam az átállást zökkenőmentessé tenni. Érzésem szerint ez jól sikerült. Gyorsan megtaláltam Gáborral is a közös nevezőt. Sok új dolgot tanultam Tőle.
A lányokkal korábban is öröm volt dolgozni! Sikerre éhes, szorgalmas társaság. Talán csak az önbizalomból van hiány. Hasznos, jó hangulatú edzőtáboron vagyunk túl! Sorrendben Görögország, Ciprus majd Szerbia volt a mieink ellenfele, akik közül csak a csoportelső, Szerbia jutott ki a kontinensviadalra. Mi Ciprust megelőzve a 3-ik helyen zártuk a tornát! Sokan gratuláltak a meccsek után, a munkát tovább folytatjuk! Hajrá Magyarok!