Szombathelyi Sportiskola


Röplabda szakosztály

Hírfolyam

Vissza a hírekhez

9. hely az OGYB II. osztályában

2019.06.08-án Tatán került megrendezésre a Dr Kotsis Attiláné OGYB II.osztály helyosztó fordulója a 9-12. helyért.

SZOSI B-EVSI I (Eger) 3:2 (16:25,22:25,25:21)

Az első szettben sajnos bátortalan játékkal hibák sorozatával, kevés támadással futottunk az eredmény után. A támadásaink erőtlenek voltak, sok nyitásrontás és fogadási hiba volt, emiatt ellenfelünk ellépett,az előnyt nem sikerült ledolgozni. A második játékrész némi javulást hozott ,mind támadásban,mind pedig védekezésben. Sajnos a végjátékban ismét megtorpant a csapat így ellenfelünk örülhetett a szettgyőzelemnek.
A 3-4.szettben, felpörögtek a lányok, egyre jobban tudtuk a saját megbeszélt taktikánkat alkalmazni, okos ejtésekkel,ponterős ütésekkel átvettük az irányítást ,nagy csatában kiegyenlítettünk.
Az 5.szettben fej-fej melletti küzdelem alakult ki, mindkét csapat nagyon akarta a győzelmet, majd jó nyitásokkal és mezőnnyel sikerült ellépni és a szettet 15:10-re, a meccset 3:2-re megnyerni!
Dicséret illeti a csapatot,a nagy meleg ellenére vert helyzetből,0:2-es állásból fordítani tudtunk.egy izgalmaktól sem mentes mérkőzésen 1 óra 45 perc alatt!

SZOSI B-KESI B (Kecskemét) 3:2 (25:18, 25:23, 20:25, 21:25, 15:12)
A mérkőzést jól kezdtük, tartott az előző meccs végjátékának lendülete. Szép játékkal, ponterős ütésekkel ,nagyon jó nyitásokkal hoztuk az első szettet,majd a másodikban nagyot küzdött a csapatunk de végül nyertük a szettet. A 3. játékrészben végig vezettünk ,de a fáradtság már érződött a lányokon, értelmetlen hibáink miatt a Kecskeméti csapat pontról pontra felzárkózott és megnyerte a szettet.Sajnos ez folytatódott a 4.szettben is, a két egyenrangú csapat egymás hibáit kihasználva gyűjtögette a pontokat,de a Kecskeméti lányok pihentebbek voltak ezt kihasználva megnyerték a 4.szettet. A mindent eldöntő 5 játszma kezdetekor a lányok már több mint 4 órája pályán voltak!!! A végsőkig kiélezett küzdelemben a szívük a helyén volt és 15:12-re legyőztük ellenfelünket ,így a 2. meccsgyőzelmet is megszereztük a tornán 1 óra 52 perc játékidő alatt! 
Ezen a meccsen csapatként minden pontért megharcoltak a lányok Gráczer Virágot ki kell emelnem ,mert nagyon fájdalmas lábsérülése ellenére nem törődve a fájdalommal segítette nagyon eredményesen a csapatát. Kocsis Dorka feladónk Virágot helyettesítve szélső ütőként is remekül helyt állt, Gergácz Olgi nyitássorozataival és ütéseivel lendített a csapat teljesítményén!

SZOSI B-Édra -TAC 3:0 (25:12,25:14,25:15)
Ezen a mérkőzésen azok a játékosok kezdtek, kaptak több lehetőséget, akik eddig kevesebbet játszhattak a bajnokságban. Szép játékkal nagyon jó nyitás sorozatokkal (Olgi,Iza Dorka,Nadin) eredményes támadásokkal bebiztosítottuk a szett és meccs győzelmet. Nagyon fáradtan, de annál boldogabban zártuk a tornát 3 győzelemmel. A lányok este 3/4 9-ig a pályán voltak,ez önmagában is nagy teljesítmény! 
A csapat tagjai: Bóta Izabel,Gergácz Olga,Gráczer Virág,Kocsis Dorka,Kovács Szofi,Majczán Blanka,Németh Laura,Pesti Nadin, Ragasits Lili,Rudolf Larissza,Tóth Brenda
edző: Magyarósi Andrea

 

Ezzel a 3 győzelemmel az Országos Gyermekbajnokság II.osztály 24 csapata közül a 9.helyet sikerült megszereznie a csapatnak!
Az év folyamán rengeteget fejlődtek a lányok, megtanultuk a 6-os rendszert játszani 2, majd 1 feladóval Kialakítottuk a posztokat. Amiben sokat kell fejlődnie a csapatnak az a nyitásfogadás és a mezőnymunka, de ez az eredmény bizalomra ad okot mindenkinek a jövőre nézve !Köszönöm az egész éves lelkes munkát a csapatomnak!