Szombathelyi Sportiskola


Röplabda szakosztály

Hírfolyam

Vissza a hírekhez

53. Nemzetközi Ifjúsági Világjátékok

🏆Ufa Oroszország 🇷🇺

A szombathelyi sportolókkal már a játékok megkezdése előtt kiutaztunk Oroszországba, mégpedig annak fővárosába, Moszkvába ahol 3 napot töltöttünk. Ez több szempontból is nagyon jó ötlet volt, hiszen egyrészt könnyebb volt megszokni az időeltolódást, másrészt lehetőségünk nyílt megismerkedni a város nevezetességeivel (Kreml, Kincstár, Vörös tér, Moszkva city, Megváltó Krisztus Székesegyház, Arbat, moszkvai nagycirkusz előadása, metró…), illetve betekintést nyerhettünk az orosz kultúrába is. Utolsó napunkat a kirándulások levezetéseként a lányok kérésére közös erősítő edzéssel zártuk. Ufába július 9-én érkeztünk. Másnap délelőtt az edzői technikai értekezleteket követően meghatározott pálya-és időbeosztás szerint lehetőségünk volt kipróbálni a pályát és edzeni egyet. Már ekkor is jól mozogtak a lányok a pályán, ami bíztató előjel volt a következő napi mérkőzések előtt. Este volt a torna hivatalos megnyitója, ekkor tudatosult mindenkiben, hogy ez gyakorlatilag egy mini olimpia. 
A verseny első napján, hatalmas csatában 2:1-re sikerült legyőznünk Kumertau (orosz) csapatát, ami azt jelentette, hogy még 2 mérkőzést biztosan tudunk játszani. Ezt követően 2:0 arányban alulmaradtunk a sokkal erősebb házigadával szemben, így még várt ránk egy mérkőzés, ami arról döntött bejutunk-e a legjobb nyolcba, avagy számunkra véget is ér a torna. Harmadik mérkőzésünket 17:00-kor játszottuk, ekkor már nagyon fontos volt arra figyelnünk, hogy a lányok fejben ott tudjanak végig lenni. Utolsó ellenfelünk, a szintén orosz Cherepovec volt, akiket azonban a jobb koncentrációnak és összpontosításnak köszönhetően sikerült legyőznünk 2:0 arányban. Ezzel eldőlt, hogy bekerültünk a torna legjobb 8 csapata közé! Másnap a 6 közé jutásért Taipei (Taiwan) csapatával játszottunk, ahol sajnos 2:1 arányban kikaptunk, így több meccset már nem volt lehetőségünk játszani.
Összességében úgy gondolom a lányok kihozták magukból a maximumot, mindvégig fegyelmezetten és az utasításokat betartva játszottak. A játékuk meccsről meccsre javult, ahogy egyre jobban hozzászoktak a körülményekhez, egyre bátrabban, pontosabban és felszabadultabban tudtak játszani. Külön szeretném kiemelni a tornához való profi hozzáállásukat, valamint örülök neki, hogy mindvégig bíztatták és jól megértették egymást a pályán. Véleményem szerint, egy ilyen rangos eseményen, ilyen erős mezőnyben büszkék lehetünk a 18 csapatból elért 7. helyezésünkre! 
Edző: Csemba Ágnes

 

Nagy Tíria:
„Életem egyik meghatározó élmenye volt ez a ICG UFA verseny, amit Oroszországban rendezték meg. Most először utazhattam repülőn, ami fantasztikus érzés volt. Csodás 3 napot töltöttünk Moszkvában ahol összebarátkoztunk a többiekkel és jobban megismertük egymást. Itt megnéztük a város főbb nevezetességeit és egy szuper cirkuszi előadáson is részt vehettünk, ami számomra a legjobban tetszett. 4. Nap utaztunk Ufába, a verseny színhelyére. Lenyűgözött a nagyszabású rendezvény ahol igazi olimpikonnak érezhettem magam. Ez egy igen színvonalas rendezvény volt, a megnyitótól a versenyen át a záró ünnepségig. Több nemzetiséggel is összemérhettük tudásunkat, és végül a középmezőnyben végeztünk. Ez nagyon jó eredmény ahhoz képest, hogy nem stardröpisek vagyunk. Elég szoros meccseket játszottunk, amiben rendesen ki is fáradtunk. Versenyek végeztével szuper záró ünnepség volt, ahol megismerhettünk különböző kultúrával rendelkező embereket, akikkel ajándékokat cserélhettünk és közelebbről megismerhettük őket. Nagyon jó érzés volt, hogy ennyi nemzetiségű embert egy ilyen rendezvény össze tudott kovácsolni. Hálás vagyok, hogy ilyen fantasztikus rendezvényen részt vehettem. Ez az élmény életem végéig elkísér.”
Döme Alexa:
„2019.07.06.-án Moszkvába indultunk ahol 3 napot töltöttünk. Nekem az első repülésem volt, amit óriási élményként éltem meg. Moszkvában egy 4 csillagos szállodában szálltunk meg, nagyon szép helyen, és az étel is nagyon finom volt. Ebben a három napban megismerkedtünk Moszkva nevezetességeivel, amelyet idegen vezetőnk Gyuri bácsi érdekesen vezetett fel. 2019.07.09.-én Ufába indultunk ahol a verseny is zajlott. Fantasztikus ünnepséggel vezették fel a versenyt és a csapatokat. Nagyon színvonalas volt az egész. A versenyek szerintem jól sikeredtek, büszke vagyok mindkettőnk teljesítményére, hisz mi nem strandröplabdázunk, de összeszedetten és koncentrálva megvertünk 2 orosz csapatot. Nagy sajnálatunkra Ufától és Taiwantól kikaptunk. Az utolsó meccsünkön voltunk a legösszeszedettebbek, ahol már felbátorodva támadtunk is és a csapatjátékunk is pontosabb volt. Nekem hihetetlen nagy élmény volt ez a 9 nap! Köszönöm az edzőimnek, hogy lehetőséget nyújtottak nekem erre. Gyönyörű ország bármikor visszamennék!!!”