Szombathelyi Sportiskola


Röplabda szakosztály

Hírfolyam

Vissza a hírekhez

2 győzelemmel indítottunk az OGYB I. osztályában

Az Országos Gyermek Bajnokság I. osztályának első fordulóját a vasárnap rendezték meg Leányfalun. Az idei évtől minden csapat játszik mindenkivel az alapszakaszban. Az így szerzett pontszámok alapján alakítják ki az 1-12-es elődöntőt, valamint a 13-24. helyért a helyosztókat.

Szolnoki Sportcentrum ’A’ – Szombathely Sportiskola ’A’ 1:2 (17, -20,-16)

A lányokon látszott a szezon eleji forma, megilletődötten kezdtek. A 2. szettben felébredt a csapat, javuló nyitásfogadással, jó nyitássorozatokkal végig tartottuk az előnyünket. A 3.szettben semmit nem bíztunk a véletlenre, remek nyitássorozatokkal, ponterős, okos támadásokkal, gyorsan elhúztunk ellenfelünktől. Így felkészülési időszakban begyakorolt látványos támadási variációkat próbálhattunk ki verseny helyzetben. Főleg Gergácz Olgi sziporkázott hatalmas ütéseivel és nyitásaival!

Dunakanyar SE 1 – Szombathelyi Sportiskola ’A’ 2:1 (12, 20, -17)

Sajnos a lányok dekoncentráltan álltak a pályára, nagyon jó nyitásokkal gyorsan 11-1-es előnyt szerzett ellenfelünk. A 2. szettre összekapták magukat a lányok, mi nyitottuk ki a Dunakanyart 11-0, viszonoztuk az első szettben történteket, majd megnyugtató vezetésből buta hibákkal 17-11-ről sajnos el elvesztettük a szettet is.
A 3. szett kiegyenlített játékot hozott, mind fogadásban, mind támadásban, szépíteni tudtunk megnyerve a szettet 25:17-re.

Szombathelyi Sportiskola ’A’ – Dunakeszi VSD 3:0 (25, 24, 11)

A lányok fogadkozásai ellenére ismét kiütköztek a nyitásfogadási hibáink. Megküzdöttünk minden pontért. Ellenfelünknek 24-17-es állásnál játszma labdája volt, amit sikerült hárítanunk egy centertámadással. Nagy Dorina remek nyitássorozatával kiegyenlítettünk 24-24, végül a szettet Gergácz Olgi ász nyitásával 27:25-re megnyertük.
A 2. játszma hasonlóan izgalmasan alakult, és szintén Dorina fordította javunkra nyitásaival 26:24-re a szettet. A befejező szettben már felszabadultan játszottak a lányok, az újoncaink is több játéklehetőséget kaptak, mind nyitásban, mind pedig támadásban ellenfelünk felé kerekedtünk.

Két újoncunk is játéklehetőséget kapott: Csóka Kitti feladóként és Dávid Boglárka ütőként. Kiemelkedett teljesítményével Gergácz Olgi, Nagy Dorina nyitásaival, Kocsis Dorka nyitásaival valamint feladó poszton.

A csapat tagjai: Bóta Izabel, Csóka Kitti, Dávid Boglárka, Gergácz Olga, Kocsis Dorka, Kovács Szófia, Nagy Dorina, Németh Laura, Palotai Liliána, Ragasits Lili és Rudolf Larissza.
Edző: Magyarósi Andrea