Szombathelyi Sportiskola


Röplabda szakosztály

Hírfolyam

Vissza a hírekhez

Szabadtéri felkészülési torna

2018.10.06-án a Sportiskola Gyerek B csapata részt vett első nagypályás felkészülési röplabda tornáján Pankaszon, a Kováts Béla emléktornán.

A mérkőzések 2 nyert szettig tartottak,3.szett 15 pontig.
A csapattal egy hónapja kezdtük a felkészülést, a 6-os rendszer tanulását, hiszen eddig a lányok a mini bajnokságban szerepeltek
A torna kiváló lehetőséget biztosított az eddig tanultak gyakorlására valamit annak felmérésére melyik játékos hol tart, hogyan tudta elsajátítani és alkalmazni a tanultakat.
Nehézséget jelentett, hogy a pankaszi tornát a szabadban, aszfalton rendezték meg, gyönyörű napos, ám de szeles időben. A lányok jól vették ezeket az akadályokat, viszonylag gyorsan alkalmazkodtak a körülményekhez.
Az első meccset a házigazda Pankasz ellen játszottuk,

Pankasz-Szosi 2:0 (25:18, 25:20)

Az első szettben szoktuk a szabadtéri pályát, a szett közepéig fej-fej mellett haladt a két csapat, de a pontosabb nyitásfogadások és az okos ejtések a Pankaszi csapat szettgyőzelmét eredményezték .A második szett már izgalmasabban alakult, szép labdamenetek, ponterős ütéseink voltak, a feladóink is egyre szebben adtak fel, mindkét oldalon jó mezőnymunka tette izgalmassá a szettet. Ha a lányok kicsit magabiztosabban játszanak, akkor talán a szett és a győzelem is meglehetett volna. Bíztató volt a játékunk, elégedett vagyok a teljesítményünkkel.

SZOSI-Ajka Röpisuli 0:2 (6:25,22:25.)

Az Ajkai csapat jóval rutinosabb, magasabb és idősebb játékosokkal állt ki, emiatt a csapat nagyon megilletődötten kezdett. A nyitásfogadási hibák és a rossz nyitások gyors szettgyőzelmet eredményeztek ellenfelünknek.
A 2. szettben azonban magára talált a csapat, nagyon szoros, helyenként igazán szép, hosszú labdamenetek voltak. Már szépen működött a sáncunk, a nyitásaink is pontosabbak voltak, ennek eredményeképpen majdnem sikerült szettet nyernünk.

SZOSI-Nagybajomi DRC 2:1 (13:25, 25:19,15:2 )

Tűző napon, erős szélben, játszottuk az utolsó meccsünket. Nyitásrontásainkkal rengeteg pontot ajándékoztunk az ellenfélnek. Az ellenfél nyitásai rövidek voltak, amihez az aszfalton nehéz volt mezőnyben alkalmazkodni. ezért a beindítások is pontatlanok voltak.
A 2.szettet már nem bíztuk a véletlenre minden területen sokat javult a játékunk, ponterős ütésekkel (főleg center poszton )voltunk eredményesek, így meglett a szett.
A 3.rövid játszmában kinyitottuk a Nagybajomi csapatot, amely 3 Ajkai kölcsönjátékossal állt fel.

Összességében nagyon elégedett vagyok, mindössze 2 hete gyakoroljuk a 2 feladós rendszert szélső feladással. Nagyon bíztató volt az egész csapat játéka, hozzáállása!
Mindhárom mérkőzésen mindenki egy-egy szett játéklehetőséget kapott, néhány játékost több poszton is kipróbáltam. Gergácz Olga különdíjban részesült! 
Gratulálunk neki!

A csapat tagjai:Bóta Izabel,,Gergácz Olga, Holhos Anna,Kocsis Dorka, Kondics Liliána, Kovács Szofi, Majczán Blanka,Nagy Dorina,Németh Laura, Pesti Nadin,Rudolf Larissza,Tóth Brenda,
edző: Magyarósi Andrea