Szombathelyi Sportiskola


Röplabda szakosztály

Hírfolyam

Vissza a hírekhez

Ezüstéremmel térhetett haza az U13 B Érdről

Szeptember 19-el elkezdődött az Országos Mini Bajnokság. Megérkezésünkkor a lányok egy kicsit megilletődtek, mivel ebben a korosztályban 2007 és 2008-ban született lányok játszanak és bizony a mi ellenfelleink között sok 2007-es „kis lányok” álltak a pályán, míg nálunk mindenki 2008-as! Az öltözőben megbeszéltük, hogy nem foglalkozunk azzal ki milyen magas, hanem játsszuk amit tudunk!
Az első meccsen a Delta SE csapata következett. Hamar sikerült felszabadulni és egy 3:0 győzelem lett az eredménye. Ebéd után jött a Kispest SE. Megleptük az ellenfelet, nagyon jó játékkal szereztük meg a vezetés és a szett végéig tudtuk is tartani az előnyt, de a rutinos ellenfél nyerte meg ezt a szettet. 1:0 oda. A 2. szettben simán nyertünk így jöhetett a döntő szett. A szett közepéig tudtuk tartani az ellenfelet majd a jó nyitásokkal megnyerte a Kispest a párharcot. A csapatunk nem adta fel, sőt nagyobb elánnal várták a Sümeg elleni találkozót. Az első szettben megilletődve kezdtünk így a Sümeg folyamatosan növelte az előnyét és nyerte meg az első szettet! A második szettben nem volt kérdés, hogy a Szosi nyeri meg! Jöhetett a döntő szett. Rossz rajtot vettünk, folyamatosan pattogtak el a nyitásfogadásaink, majd 2:10-es időkéréskor sikerült a lányokba önbizalmat önteni és okosan taktikusan játszva nem hogy utolértük az ellenfelünket, hanem 26:24-re meg is nyertük a meccset is! Egy kis levegő vétel után jöhetett a Fésüs Röplabda Akadémia. Fej-fej mellett haladt a 2 csapat, de az ellenfél jobban koncentrált így 0:1 oda. A 2. szettet ismét hatalmas előnnyel nyertük meg így jöhetett ismét a döntő! 18-18-ig tudtuk tartani a meccset, majd az ellenfelünk felőrölt minket a szerváival.
A végeredmény a nyert szettarányunknak köszönhetően: 2. hely.
Kovács Krisztián edző: "Nagyon elégedett vagyok a lányokkal, mind hozzáállásban, kitartásban, küzdeni akarásban mind játéktudásban és ami a legfontosabb mind csapat egységben! Az elért eredmény a CSAPAT érdeme. Nem volt lehetetlen, mindenki csinálta a dolgát. Van még mit javítani, de ha a legfontosabb elemét a röplabdának a fogadást sikerül kijavítani, akkor veszélyesebben tudunk támadni és ezáltal nehéz helyzetbe hozni ellenfeleinket. Nagyon várom a következő fordulót de addig is folytatjuk a munkát!"

Névsor: Vörös Petra, Polgár Patrícia, Dénes Hanna, Csóka Csenge, Csákváry Kinga, Szabó Réka, Lázár Csenge, Németh Luca, Hende Petra, Tánoki Cseng és Horváth Szonja.
Edző: Kovács Krisztián