Szombathelyi Sportiskola


Röplabda szakosztály

Hírfolyam

Vissza a hírekhez

OGYB I.o második forduló Kecskemét

BRSE Fehér - SZOSI A 3:0 (6,19,6)

Kérésem az volt a csapatom felé, hogy folyamatos lábmunkával, bátran, a saját játékunkat próbáljuk játszani.
A Békéscsaba nagyon gyorsan megnyerte a szettet,szó szerint kinyitottak minket, a csapat semmilyen ellenállást nem tanúsított A második játékrészre felébredtek a lányok fegyelmezett játékkal, jó nyitásokkal húztunk el, végre látszott a sok gyakorlás eredménye is. A szettet lelkes, jó játékkal egészen 19 pontig mi vezettük, ezután ismét megtorpantunk és 25:19-re Békéscsabáé lett a játszma.
A 3. játékrészre fordulva reméltem, hogy a csapat ezt a lendületet átmenti,de nem így történt. Motiválatlan, lelkesedés nélküli sportolók, szó szerint álltak a pályán.

KESI 1-SZOSI A 3 :0 (22, 18, 15)

A 2. mérkőzést a házigazda Kecskeméttel vívtuk. Ezzel a csapattal már találkoztunk az előző szezonban,amikor sikerült megvernünk őket.
Jól kezdtünk ,végre javult a nyitásfogadásunk, eredményesen támadtunk, a végjátékban azonban a jobban koncentráló KESI örülhetett az első szettnek.
A 2. szettben ellenfelünk jó nyitásokkal 10-0-ra elhúzott , aminek nem találtuk az ellenszerét, majd innen sikerült felállnunk , de megfordítani sajnos nem tudtuk a szettet.
A 3. szettben ismét hibát hibára halmoztunk, futottunk az eredmény után, nem tudtuk saját játékunkat játszani, a szettet és a meccset az a csapat nyerte aki jobban akarta ezt a győzelmet!

DELTA Érd - SZOSI A 3:0 (11, 17, 17)

Ezt követően rögtön játszottuk a 3. meccset a csoport legerősebb csapatával a DELTA Érddel.
Az első szettben ismét megismétlődött a Békéscsaba elleni bénultsága a csapatnak, nyitásfogadásunk szétesett nem voltunk egyenrangú ellenfelei az Érd csapatának.
A 2-3. szettben kicsit összeszedték magukat a lányok, láthattunk szép megoldásokat támadásban, ász nyitásokat, de kiütköztek a fáradtság jelei, a nyitásfogadási hibáink ,ezen a cserékkel sem tudtunk javítani. Hiányzott a küzdeni akarás!!!

A tornán mindenki kapott játéklehetőséget. Kiemelném Kocsis Dorkát, aki törött ujjal vállalta a játékot és nagyon hasznosan segítette a csapatát!
A jövőben javítani kell a mezőnymunkán, elsősorban a nyitásfogadáson!
Továbbra is bízom az eredményesebb folytatásban, mivel a lányok az edzéseken fegyelmezetten,szorgalmasan gyakorolnak! Ennek előbb-utóbb be kell hogy érjen a gyümölcse! De látni kell,hogy a többi csapat előbbre tart és ehhez a heti min. 3 edzés elengedhetetlenül szükséges!!

Névsor: Bóta Izabel, Csóka Kitti, Dávid Boglárka, Gergácz Olga, Gráczer Virág, Kocsis Dorka, Kondics Liliána, Kovács Szófia, Nagy Dorina, Németh Laura, Palotai Liliána (lib), Ragasits Lili (lib) Rákóczi Lilla és Rudolf Larissza.
edző: Magyarósi Andrea