Szombathelyi Sportiskola


Röplabda szakosztály

Hírfolyam

Vissza a hírekhez

2019.11.17-én került megrendezésre az U17 serdülő bajnokság II. osztályának hazai fordulója

 ❗️🏐

SZOSI B – Pénzügyőr SE 3:0 (7, 13, 16 )

A lányoktól felszabadult játékot vártam, kértem próbáljuk a saját játékunkat az ellenfélre erőltetni ezt első két szettben sikerült is megvalósítani, viszonylag pontosak voltak a beindítások, amikből tudtunk eredményesen támadni. A 3. szettben sok nyitás hibával engedtünk értelmetlen pontokat ellenfelünknek, de így is 46 perc elég volt a győzelemhez! Ezen a mérkőzésen debütált két új játékosunk is Horváth Nóra és Stéger Lili. Mindketten szeptember óta ismerkednek a röplabdával.

KSE - SZOSI B 3:1(-25, 18, 24, 20)

Második meccsünknek már volt tétje, hiszen a csoport első automatikusan a kiemelt 6 csapat közé került. A KSE volt kedvezőbb helyzetben, mivel az első találkozón vereséget szenvedtünk tőlük.
A meccset nagyon jól kezdtük, jó nyitásokkal és támadásokkal végig vezetve a szettet nyertünk. Ez a lendület a második szettben is tartott, aztán megtorpant a csapat, ismét a nyitásrontásaink és bátortalan támadásaink miatt ellenfelünk örülhetett a szett győzelemnek.
A 3. játékrész nagyon nagy küzdelmet hozott, majd fél órán keresztül küzdött egymással a két csapat. A véghajrában szettlabdához jutottunk 24:22-es állásnál, azonban ezt nem tudtuk kihasználni. A 4. szettben is szépen küzdött csapatunk, de elfáradtak a lányok, a beállított cserejátékosok sem tudtak lendíteni a csapat játékán. A jobban összpontosító, magabiztosabb budapesti csapat nyerte ezt a játékrészt és a mérkőzést is.
A látottak alapján azt gondolom ez egy vállalható vereség, emelt fővel jöhettünk le a pályáról. Mind a nyitásokban, mind mezőnyben sikerült jobban teljesítenünk. A játék képe csapatomnál az eddigiekhez képest határozottan fejlődést mutat, bár még mindig sok hibával játszunk. Megmutatták a lányok, hogy tudnak egymásért és a sikerért küzdeni. A hálómunkában van lemaradásunk, főleg ütőerőben kell javulnunk, ponterősebb támadásokra van szükség.
Gratulálok a csapatnak a tornán mutatott lelkes játékért, a hibáinkat javítani kell, sokat kell dolgoznunk az elkövetkező időben, hogy még több sikeres mérkőzésnek örülhessünk! A tornán kiemelkedő teljesítményt nyújtott Gergácz Olgi nyitásaival és támadásaival. Szépen mozgatta a csapatot Németh Laura feladónk, Kovács Szofinak, Gráczer Virágnak, Nagy Dorinának, Rudolf Larisszának is voltak eredményes nyitássorozatai. Kocsis Dorka feladóként és ütő poszton is segítette a csapatot.

A csapat tagjai: Bóta Izabel, Csóka Kitti, Gergácz Olga, Gráczer Virág, Horváth Nóra, Kocsis Dorka, Kondics Liliána, Kovács Szófia, Nagy Dorina, Németh Laura, Ragasits Lili, Rákóczi Lilla, , Rudolf Larissza és Stéger Lili.

edző: Magyarósi Andrea