Szombathelyi Sportiskola


Röplabda szakosztály

Hírfolyam

Vissza a hírekhez

3 győzelem az OSB II. osztályában!

2019.12.08-án Kaposváron került megrendezésre az U17 Serdülő bajnokság II.osztály középszakaszának I.fordulójára. A tornára meglehetősen tartalékosan tudtunk elutazni ,mivel nem tudtuk elcserélni a játéknapot ,így iskolai elfoglaltság miatt 4-en hiányoztak a keretből.

Szosi - SZBBRA 3:0 (13, 18, 13)
A lányoktól felszabadult játékot vártam, amit sikerült is megvalósítani, lelkes játékkal, ponterős nyitásainkkal lerohantuk ellenfelünket, viszonylag pontosak voltak a beindítások amikből tudtunk eredményesen támadni. A mérkőzés folyamán végig mi irányítottuk a játékot ,volt egy kis megingás a 2.szettben,de ezen felülkerekedve a 3.szettet már nem bíztuk a véletlenre magabiztosan nyertük a meccset .Az új játékosoknak is tudtam játéklehetőséget biztosítani.Végre ismét megérezhettük a siker ízét 

Szosi - RÖAK Kaposvár 2:1 (11, 21, -19)
A meccset nagyon jól kezdtük, jó nyitásokkal és támadásokkal gyorsan elhúztunk, végig vezetve a szettet 25:11-re meglepően gyorsan nyertünk. 
Ez a lendület a második szettben is tartott,aztán megtorpant ismét a csapat, a nyitásrontásaink és bátortalan támadásaink által felhoztuk ellenfelünket emiatt a végjáték izgalmasan alakult és sikerült a szettet 25:21-re hozni ,mi örülhettünk a szett győzelemnek.
A 3.játékrész nagyon nagy küzdelmet hozott,majd fél órán keresztül küzdött egymással a két csapat.A véghajrában sajnos ráültünk az eredményre ,ütőinket nem tudtuk kihasználni, rossz nyitásainkkal több pontot ajándékoztunk el,így sajnos ellenfelünk maga javára tudta fordítani a szettet és 25:19-re nyerték ezt a játékrészt.Nagy kár a szettveszteségért, de a lányok nagyon boldogok voltak,hát még az edzőjük ❤️
Végre összeállt a csapat,tudtak egymásért küzdeni!

Szosi - PEAC 2:1 (14, -16, 20)
A 3. mérkőzésen a tornán addig veretlen két csapat döntötte el a csoport elsőséget.
A sportiskolás csapatom fogadkozott,hogy az itthon maradt lányokért hozzák ezt a meccset is! Motiváltan léptünk pályára, nagyon szépen kezdtünk.Nyitásainknak a Pécsi csapat sem találta ellenszerét! Sorban jöttek a direkt pontok (ász nyitások) végre Olgi is ráérzett a nyitásaira,a fogadásokból és a mezőnyből szépen beindultak a labdák ,így támadni is eredményesen tudtunk. Ellenfelünket meglepve gyorsan hoztuk a szettet 25:14
A 2.szettben is elléptünk ellenfelünktől de ismét zavar keletkezett a fejekben ,szépen feljött ellenfelünk pontról pontra, a beállított cserejátékosok sem tudtak lendíteni a csapat játékán,.
A jobban összpontosító,magabiztosabban játszó Pécsi csapat 25:16-ra nyerte ezt a játékrészt.
A mindent eldöntő 3. szett fej-fej melletti küzdelmet hozott,csapatom szívvel játszott,mindent megtettek a győzelemért. Nagyon nagy küzdelemben sikerült a végjátékot a javunkra fordítani a szettet és a mecscet is megnyerni!!

Összegzés:
Végre megtört a jég,úgy látom ,hogy az a rengeteg befektetett munka kezd beérni. A csapatnak nagy szüksége volt erre a 3 győzelemre! A siker értékét emeli,hogy mindezt egy korosztállyal időseb csapatok ellen sikerült elérni.
Mind a nyitásokban, mind mezőnyben sikerült ellenfeleink fölé emelkednünk. A játék összképe csapatomnál az eddigiekhez képest eredménytől függetlenül határozottan fejlődést mutat.
Megmutatták a lányok, hogy tudnak egymásért és a sikerért küzdeni. A további eredményesség érdekében ütőerőben még sokat kell javulnunk, ponterősebb támadásokra , ütésekre van szükségünk,ehhez viszont pontos feladásokra is :)Jó úton járunk!.
Gratulálok a csapatnak a tornán mutatott lelkes játékért, a hibáinkat javítani kell, sokat kell dolgoznunk az elkövetkező időben, hogy még több sikeres,nyert mérkőzésnek örülhessünk!
A tornán kiemelkedő teljesítményt nyújtott Rákóczi Lilla mezőnyben, Gergácz Olgi támadásokban, jól mozgatta a csapatot Kocsis Dorka feladónk, neki sok nyitásból szerzett pont is köszönhető. Kovács Szofinak, Gráczer Virágnak,Nagy Dorinának,Rudolf Larisszának is voltak eredményes nyitássorozatai.Palotai Lili liberóként jó mezőnnyel, pontos beindításokkal jól szolgálta ki a feladónkat és a csapatot A csere játékosoknak még bátrabban kell játszaniuk!
Az egész csapatot dícséret illeti.a 3 győzelemért. Csoport elsőként várhatjuk a II.fordulót !

 

A csapat tagjai: Dávid Boglárka, Gergácz Olga, Gráczer Virág, Horváth Nóra, Kocsis Dorka, Kondics Liliána, Kovács Szófia, Nagy Dorina, Palotai Lili Rákóczi Lilla, Rudolf Larissza, Stéger Lili.
edző: Magyarósi Andrea