Szombathelyi Sportiskola


Röplabda szakosztály

Hírfolyam

Vissza a hírekhez

OGYB I. osztály Budapest Vasas

Nyíregyháza B - Szosi A 2:1 (20, 24, -24)

Első mérkőzésünket a Nyíregyháza B csapatával játszottuk,
A bátor játékkal indult az első szett, a játékrészben végig tartottuk magunkat, de aztán a nyitásrontásokat és erőtlen támadást kihasználva ellépett ellenfelünk 20:25.
A 2. szettben sikerült megnyugtató előnyre szert tennünk,-azonban 6 pontos előnyünket nem tudtuk kihasználni, a játszmalabdáinkat sem sikerült győzelemre váltani, 24:26-ra nagy küzdelemben elvesztettük a szettet.
A 3. játékrészben megpróbáltunk más felállásban fordítani. Lelkes játékkal, jó nyitással tudtunk értékes pontokat szerezni. A szett kiélezett küzdelmet hozott,szerencsére sikerült szépíteni 26:24. Nagyon nagy kár a 2. szettért, egy nyerhető meccset engedtünk ki a kezünkből!

Vasas Kék - Szosi A 2:1 (16, 22, -12)

Az ellenfelünk első meccse alapján reális esélyt láttam arra, hogy szettet, de akár a meccset is nyerhetjük. A szettet jól kezdtük, főleg nyitásban kerekedtünk ellenfelünk fölé, hol a Vasas, hol pedig mi vezettünk. Sajnos a hálónál nem sikerült feljavulnia a csapatnak a Vasas irányította a játékot, mind támadásaikkal, mind mezőnymunkájukkal felénk kerekedtek , fegyelmezettebben, motiváltabban játszottak. A nyitásrontásainknak, kedvtelen játéknak az eredménye a szettveszteség. 25:16.
A 2. szettben összekapták magukat a lányok, komoly küzdelem alakult ki, szerettünk volna egyenlíteni, erre minden lehetőségünk meg is volt. Sajnos a nagyobb lelkesedéssel játszó Vasasnak sikerült jobban a végjáték! 22:25-re megnyerték a szettet. Néhány játékosom összetört lelkileg, pedig semmi ok nem volt, hiszen egyenrangú ellenfelek voltunk!
A 3. szettben nem bíztunk semmit a véletlenre igazán pontos, fegyelmezett játékkal hoztuk a szettet 25:12-re. A csapatnak továbbra is az önbizalommal van problémája, kishitűen állunk pályára,bátortalan támadásokkal nem lehet nyerni!

Jászberény 1 - Szosi A 2:1 (10, 13, -20)

A tornán a Jászberény volt a legerősebb csapat.
A lányoktól lelkes játékot kértem, játsszuk saját játékunkat, igyekezzünk nyitásokból minél több pontot szerezni, támadjunk bátrabban!
A Jászberényiek az első két szettben kinyitottak minket, sajnos egy motiválatlan, kedvetlen, fáradt csapat állt a pályán.
A 3. játékrészben viszont már fej-fej melletti küzdelem alakult ki, feljavultunk nyitásban, mezőnyben és a hálónál egyaránt, így ezt a szettet 25:20 arányban sikerült megnyernünk!

A tornán minden nevezett játékos játéklehetőséget kapott .
Az őszi szezonban szinte minden hétvégén utazott a csapat ,a lányok a végére nagyon elfáradtak. Egy kicsit nagyobb lelkesedéssel és önbizalommal a 3 mérkőzésből 2 nyerhető lett volna! Személy szerint sokkal többet vártam a lányoktól, mert tudom mire képesek! Remélem tudunk javítani a következő fordulókban!

 

A csapat tagjai: Bóta Izabel, Csóka Kitti, Gergácz Olga, Gráczer Virág, Kocsis Dorka, Kondics Liliána, Kovács Szófia, Nagy Dorina, Németh Laura, Ragasits Lili,Rákóczi Lilla,Rudolf Larissza
edző: Magyarósi Andrea