Szombathelyi Sportiskola


Röplabda szakosztály

Hírfolyam

Vissza a hírekhez

Röplabda Szakmai Nap Szombathelyen

Szakosztályunk kihasználva, hogy a két ünnep között nem volt bajnoki forduló, szakmai napot rendezett december 28-án szombaton. Helyszín a Pote tornacsarnoka volt. Nagy örömünkre hatalmas érdeklődés mellett zajlott a rendezvény. Egész Dunántúlról érkeztek edzők. 41 regisztrált jelentkezőből csak 3-4 fő nem tudott eljönni. Próbáltunk színes programot összeállítani az érdeklődőknek. Javarészt gyakorlati bemutatók voltak. A részvétel ingyenes volt.
Előadást tartott Bíróné Dr. Ilics Katalin az ELTE PPK Sporttudományi Intézet adjunktusa, a SZOESE női szakosztály vezetője és U17 vezetőedzője. Témája játékok a röplabda oktatásában volt. Az Ő feladatait külön kérésére a megjelent edzőkkel csináltatta végig. Hangulatos, mindenki számára érdekes feladatokkal gazdagodhattunk. A második előadó Széll Dániel volt, aki jelenleg az U15B csapat edzője és érdemes tudni róla, hogy tavaly nyáron FIVB Level II.-es fokozatú nemzetközi végzettséget szerzett. Ő páros labdás gyakorlatokkal készült.
Harmadik előadónk Lippai Dávid volt szakosztályunk erőnléti edzője. Alap rehabilitáció, és prevenciós gyakorlatokat mutatott be az U15 B csapatunk játékosai segítségével.

Az utolsó előadást Bedőcs Gergely szakosztályvezetőnk és Lippai Dávid közösen tartotta, ahol "poszt specifikus edzések erőnléti edző bevonásával" volt a témakör.

A program kötetlen beszélgetéssel zárult. A rendezők készültek 1-2 üveg pezsgővel is. Jó hangulatban, sok új és hasznos információval gazdagodva koccintottunk a következő remélhetőleg még sikeresebb évre.