Szombathelyi Sportiskola


Röplabda szakosztály

Hírfolyam

Vissza a hírekhez

OGYB I. osztály Gödöllő

Január 12-én nagyon erős ellenfelekkel kerültünk össze, így a tisztességes helytállást, tudásunknak megfelelő játékot vártam a csapattól.

UTE - Szosi A 3:0 (14, 22, 16)

Bemelegítéskor megsérült Bóta Izabel válla,így mindössze 2 cserével indultunk neki a mérkőzésnek.
Bátortalan játékkal indult az első szett, ellenfelünk jó nyitásokkal gyorsan komoly előnyre tett szert, amiből szépen lassan sikerült felzárkóznunk ledolgoznunk a nagy hátrányt, de aztán a nyitásrontásokat és erőtlen támadást kihasználva ellépett ellenfelünk így a szettgyőzelemnek az UTE A örülhetett.
A 2. szettben a csapatunk egyenrangú ellenfele volt az Újpestieknek, végig tartottuk magunkat, hosszú labdamenetek, kemény ütések voltak mindkét oldalon.A végjátékban azonban kiütközött a különbség, a magabiztosabban játszó csapat nyert.
A 3 .szettben sikerült jó nyitásokkal előnyre szert tennünk,-azonban nem tudtuk ezt kihasználni ,sorban jöttek a fogadási hibák, a lányok egymásra vártak Sajnos a csapat fejben feladta,így elvesztettük a szettet.

Szosi A - Nyíregyháza A 0:3 (-6, -6, -13)

Az első és második szettben kinyitottak minket. Ha sikerült is megfogni a nyitást a támadásaink erőtlenek és pontatlanok voltak. A lányok bénultan álltak a pályán ,a csereként beállt játékosokkal is csak átmenetileg tudtunk új erőre kapni,az időkérések után voltak biztató pillanatok.
A 3.szettben összekapták magukat a lányok, pontosabbak voltak a beindítások, végre tudtunk támadni. A nyitásokból is sikerült direkt pontokat szerezni. Azonban mezőnyben és támadásokban is jóval erősebb fegyelmezetten játszó Nyíregyházi lányok nyerték a meccset.

Ezen a tornán két nagyon erős, képzettségben, tudásban előbbre tartó csapattal találkoztunk. Tapasztalatot és játékrutint szerezni mentünk!
A lányokkal szemben nincs irreális elvárás, nincs eredménykényszer! Emiatt érthetetlen számomra a csapat mutatott játéka eredménytől függetlenül.
Ezen a tornán Gergácz Olgi először átló, majd szélső ütőként játszott, új posztján egyenlőre még bizonytalanul mozgott.
Dícséret illeti Gráczer Virágot, aki bevállalta a center posztot is, így próbálta segíteni a csapatot.
Amint sikerül a saját kishitűségüket fejben legyőzni, a sikeres nyert meccsek, szettek száma is megsokszorozódik!
Személy szerint sokkal többet vártam a lányoktól,mert tudom mire képesek! Remélem tudunk javítani az alapszakasz következő, utolsó fordulójában!

A csapat tagjai: Bóta Izabel, Csóka Kitti, Gergácz Olga, Gráczer Virág, Kovács Szófia, Nagy Dorina, Németh Laura, Ragasits Lili,Rákóczi Lilla,Rudolf Larissza
Edző: Magyarósi Andrea