Szombathelyi Sportiskola


Röplabda szakosztály

Ovis Zsinórlabda Bajnokság

A Magyar Röplabda Szövetség és a Szombathelyi Sportközpont és Sportiskola Nonprofit Kft. szervezésében már 4 alkalommal került megrendezésre Szombathelyen az Ovis zsinórlabda játékdélután. Az első alkalom sikerét bizonyítja, hogy a második alkalommal még nagyobb érdeklődés övezte a rendezvényt és 1 kivételével az összes helyi óvoda képviseltette magát, sőt még a Csepregi óvoda is 3 csapattal nevezett. Így végül 20 intézményből összesen 250 óvodást és 60 kísérőt regisztráltunk az előzetes nevezés során. 6 pályán zajlottak a mérkőzések, fiúk és lányok vegyes csapatokban versenyeztek az 5 perces mérkőzéseken. A Szövetség programjából azonban kikerült az óvodás foglalkozások támogatása, ezért a harmadik játékdélutánt kisebb létszám részvételével tudtuk csak megrendezni.

A rendezvény a Sportiskola igazgatójának rövid megnyitójával kezdődött, majd a szabályokat röviden ismertettük. A lebonyolítás értelmében minden csapat 6 mérkőzést játszott. A nap folyamán gyerek zenék és rajzfilm slágerek fokozták a hangulatot. Önzetlen szponzorainknak köszönhetően minden pályán egységes hálót tudtunk biztosítani, a „meccs labdákat” pedig a szövetség képviselői hozták magukkal.

Az óvónők és a gyerekek minden játékdélután alkalmával emléklapot, valamint ajándékcsomagot kaptak, amely gyümölcsöt, némi édességet, ropogtatnivalót, üdítőt, buborékfújót és egy matricás irattartót tartalmazott. Az óvónőknek, pedagógusoknak naptárral, tollal, ceruzával és virággal kedveskedtünk. A tornán minden résztvevő egységes pólót kapott, a gyerekek kéket, a felkészítők pedig pirosat. A saját szervezésünkben az óvodásoknak baseball sapkát ajándékoztunk a Szombathelyi Sportiskola logójával ellátva. Ezenkívül az intézmények a jelentkezett csapatok számától függően könnyített röplabdákat kaptak.

A rendezvény során biztonsági szolgálat és orvosi ügyelet működött. Tiszteletét tette az NB I-es Hungast-Haladás felnőtt női röplabda csapata is, valamint 34 Sportiskolás játékos kísérte az ovis csapatokat a zökkenőmentes és gyors versenyzés érdekében. Terveink szerint képzési rendszerünkbe beépítjük ezt a képzést.

Remek hangulatban zajlott a bajnokság, ahogy a videó is mutatja, mindenki nagy megelégedéssel távozott, és várja a folytatást. A verseny után pozitív visszajelzéseket kaptunk, amely szerint a verseny óta az óvónők előszeretettel használják ezt a mozgásformát az óvodákban is. A versenyről készült képeket a Szombathelyi Sportiskola Röplabda szakosztály Facebook-os oldalán lehet megtekinteni és a www.szombathelyisport.hu weboldalon, az alábbi két linken pedig a videók találhatók.

2018. őszén elindult az óvodás röplabda előkészítő csoportunk, amelynek keretén belül heti 2 alkalommal játékos, labdás ügyességfejlesztő gyakorlatokkal várjuk a lelkes résztvevő fiúkat és lányokat.

Negyedik alkalommal 2019. május 15-én rendeztük meg a bajnokságot. Nagy örömünkre pályázat útján újabb támogatóra találtunk a Tiszta Formák Alapítvány nevében, valamint az OVI Sport Kft.-vel közösen együttműködve. Az életnagyságú nyúl jelmez újból előkerült, akit a gyerekek ujjongva fogadtak, sőt Rúzsa Magdi énekesnő is tiszteletét tette és beszállt a gyerekek közé játszani.